Çocukluk merakı mesleği oldu: Litresini 10 milyon dolara satıyor

Çocukluk merakı mesleği oldu: Litresini 10 milyon dolara satıyor

Şanlıurfa'da ilaç sektörü için akrep yetiştiriciliği yapan "Akrep Ali" lakaplı Ali Yılmaz, akreplerden elde edilen zehrin litresinin 10 milyon dolara müşteri bulduğunu söyledi. Akrep zehrinin pek çok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Yılmaz, "Pek çok ülkeden ortaklık teklifi alıyorum" dedi.

Küçük yaşlardan beri akreplere merak saldığını söyleyen Ali Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen ekiplerin köylerinden akrep almaya başlamasıyla zehir üretimi işine girmeye karar verdiğini söyledi. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde tesis kuran Ali Yılmaz, uzun yıllar uğraştığı akrep işini büyüterek, evinin altında bir tesis kurdu. Akrep zehrinin litre fiyatının uluslararası piyasada 10 milyon dolara alıcı bulduğunu ifade eden Yılmaz, başta botoks olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını ifade etti. Yılmaz, tesisinde akreplerin steril ortamda sağımını yaptıktan sonra elde ettiği ürünü ilaç üreticilerine sattığını söyledi.

PEK ÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Akrepten elde edilen sıvı ile emes hastalığı, beyin tümörü, kanser hastalığı ve birçok hastalıkta şifa kaynağı olarak kullanıldığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu:

"Biz de bunun için böyle bir tesis kurmaya karar verdik. Bu akrepleri sağarak zehrini ilaca dönüştürüyoruz. Ankara’da çok büyük bir fabrikamız var. Akreplerin sağımlarını Ankara’daki fabrikamızda yapıyoruz. Burada görmüş olduğunuz tesiste, sadece çiftleştirme yöntemiyle akrepleri çoğaltıp, büyümelerini sağlıyoruz"

TEKLİF YAĞIYOR

Yılmaz akrep zehri üretimi nedeniyle pek çok ülkeden kendisine ortaklık, hatta vatandaşlık teklifleri geldiğini ileri sürerek, "Ben ülkeme faydalı olmak istiyorum. Yetiştirdiğimiz Androctonus Crassicauda türü kara akrep türü dünyada sadece Meksika, Brezilya ve Türkiye'de yaşayabiliyor" ifadesinde bulundu.

2.jpg

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Akrepleri yakalayıp, çoğaltıp daha sonra da zehrini sağmak marifet değildir. Marifet bunu dış pazara sunabilmektir. Ondan sonra ihracatta fayda sağlayabilmektir. Sadece akrebi yetiştirmekle bir şey elde edilmez. Daha önceleri ülkemiz akrep panzehrini ithal ederken, şimdi ise ihraca yönelik çalışmalar yürütüyoruz"

Akrep elde edilen zehrin her bir damlasında 150 adet protein olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu proteinlerin her biri ayrı ayrı hastalıklarda şifa olarak kullanılıyor. İlaç sektöründe ülkemizin diğer ülkelerle yarışması için akrepler üzerinde araştırmalar yapılmalı" dedi. 

"ZEHİRE BAĞIŞIKLIK KAZANDIM"

Çocuk yaşlarından itibaren akreplere merak saldığını ifade eden Yılmaz, bir kaç kere ısırıldıktan sonra bağışıklık kazandığını söyleyerek, "Bu akrepler normal bir insanı insanı ısırsa ölümüne neden olabilir" diye konuştu.

LİTRESİNİ 10 MİLYON DOLARA SATIYOR

Akrep zehrinin litresinin 10 milyon dolara alıcı bulduğunu söyleyen Yılmaz, son olarak, "Bu bir litre rakamına ulaşmak kolay değil. Akrebin ayda bir kere sağımı olur ve sağımda bir susam tanesi kadar zehir alınır" dedi.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN