Çörekotuna Avrupa ve ABD dopingi! Fiyatı yüzde 100 arttı

Çörekotuna Avrupa ve ABD dopingi! Fiyatı yüzde 100 arttı

Bağışıklığı güçlendiren bitkiler arasında yer alan çörekotuna pandemide talep arttı. 3 ay öncesine kadar kilosu 30 liradan satılan çörekotunda fiyat artışı Avrupa ve Amerika'nın yoğun talep göstermesiyle yüzde 100'e ulaştı.

Türkiye’de tüketimi üst seviyelerde olan çörekotu ve çörekotu yağı dünya genelinde de rağbet görürken, bu değerli ürün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle birlikte daha fazla tüketilmeye başlandı. Ancak ülkenin ihtiyacını karşılamadan çörekotunun yurt dışına ihraç edilmesinin, Türkiye piyasasında fiyatında büyük artışa sebep olduğu belirtiliyor.

30 LİRADAN 70 LİRAYA ÇIKTI

Yaklaşık son 3 ay öncesinde kilosu 30 liraya satılan çörekotu şimdi ise 70 liraya kadar çıktı. Vatandaşlar haklı olarak tepki gösterdiği satıcılar ise, fiyat artışında kendilerinin bir payı olmadığını aktararak, “Bu üründe önce ülke ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Sonra ihraç edilmeli” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN