Corona maskesi hangisi? 3M N95 FFP3 maske fiyatları | En uygun corona virüs maskesi siparişi

Corona maskesi hangisi? 3M N95 FFP3 maske fiyatları | En uygun corona virüs maskesi siparişi

Türkiye’de de görülen corona virüs vakasının ardında tedbir kapsamında maske takan, almak isteyen vatandaşlar, corona maskelerini internetten sipariş ediyor ya da bunların nereden alınacağını araştırıyor. Peki 3M, N95, FFP3 maske fiyatları ne kadar? Corona cirüs maskesi nereden alınır? İşte detaylar…

Dünyada on binlerce kişinin yakalandığı, binlerce kişinin hayatını kaybettiği, son olarak Türkiye’de de 1 vakanın görüldüğü corona virüs maske satışlarını da artırdı. 3M, N95, FFP3 maske fiyatları ise internette bir hayli arttı. Maske satan firmalar ve en uygun corona virüs maskeleri karar.com’da…

TIBBI MASKE NEDİR?

N95 maskeler duman, sis, virüs, toz ve bakteri gibi kirleticileri diğer maskelere göre daha büyük seviyede koruyor. Birçok iş güvenliği malzeme ve ekipmanı satılan bölgelerde ve medikal malzeme satan iş yerlerinde satın alınıyor. N95 adına sahip birçok maske filtrasyon özelliği yüksek olması ve solunumun kolay yapılması özelliğiyle tercih sebebi olabiliyor.

Korona virüse karşı korunmak için cerrahi maskelerin alınması tavsiye edilmektedir.

MASKE FİYATLARI NE KADAR?

N95 model maskelerin fiyatları satıldığı yerlere göre değişiyor. Bazı internet sitelerinde 30 TL’ye satılırken, maskenin kalite, model, filtre özellikleri ve markasına göre 350 TL’ye kadar ulaştığı görülüyor.

MASKE CORONA VİRÜSTEN KORUYOR MU?

Virüslerin boyutları 3 mikrondur. Bundan dolayı normal özellikteki tıbbı ağız ve burun maskeleri herhangi bir hastalıktan veya virüsten tam olarak koruyamıyor ancak hastalık yaşayan kimselerin bu maskeleri takıyor olması virüslerin bulaşmasını engelleyebiliyor.

Cerrahi özelliği bulunan maskelerde dâhi korunma olasılığı ancak yüzde 70’tir. Sağlık çalışanlarının kullandığı ağız ve burun maskeleri önerilir. Virüse karşı koruma özelliği olan maskelerin özel filtreleri bulunur ve bu maskeler özel gözlüklerle kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN