Corona virüs | Dünya genelinde son durum ne: Sıralama değişti, Brezilya, Rusya'yı da geçti

Corona virüs | Dünya genelinde son durum ne: Sıralama değişti, Brezilya, Rusya'yı da geçti

Son dakika haberi... Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 5 milyon 300 bini aştı. Koronavirüs (corona virüs) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 340 bin 75'e yükseldi. ABD yine en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Fakat dünya sıralaması değişti, Brezilya Rusya'yı da geçti. Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda. Kovid-19'u 'hafif grip' ile kıyaslayan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, sokağa çıkma kısıtlamaları, sosyal mesafe gibi tüm dünyada uygulanan tedbirlerin gereksiz olduğunu söylemişti.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 5 milyon 307 bin 412'ye çıktı.

'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle 340 bin 75 kişi yaşamını yitirdi, koronavirüs bulaşan 2 milyon 160 bin 592 kişi iyileşti.

Dünya Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 5 milyon 307 bin 412'ye ulaştı.

ABD YİNE LİSTE BAŞI

ABD, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 1 milyon 645 bin 353 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 97 bin 655 kişi öldü.

BREZİLYA RUSYA'YI GEÇTİ

Dünya sıralaması değişti, Brezilya Rusya'yı da geçti. Koronavirüs (corona virüs) nedeniyle ölenlerin sayısı bin 1 artarak 21 bin 48'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 19 bin 969 artışla 330 bin 890'a ulaştı.

'Worldometer' internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda.

Kovid-19'u 'hafif grip' ile kıyaslayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sokağa çıkma kısıtlamaları, sosyal mesafe gibi tüm dünyada uygulanan tedbirlerin gereksiz olduğunu ve ekonomiye darbe vurduğunu söylemişti.

Rusya'da son 24 saatte 9 bin 434 kişide Kovid-19 tespit edilirken, ölü sayısı da 3 bin 388’e çıktı. Salgının merkezi başkent Moskova'da da vaka sayısı 3 bin 190 artarak 161 bin 397’ye ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN