Corona virüs | Dünyada son durum: ABD'de koronavirüs ivme kazandı

Corona virüs | Dünyada son durum: ABD'de koronavirüs ivme kazandı

Son dakika haberi... Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bini aştı. İspanya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı son 24 saatte 739 artarak 13 bin 798'e yükseldi. Son 4 gündür Kovid-19 kaynaklı günlük ölüm ve vaka artışlarındaki düşüş tekrar yükselişe geçti. İran'da da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 133 yaşamını yitirdi, böylece toplam ölü sayısı 3 bin 872'ye yükseldi.

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bini geçti.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bin 299'a, vaka sayısı ise 1 milyon 352 bin 287'ye ulaştı.

EN ÇOK CAN KAYBI İTALYA'DA

Kovid-19 yüzünden bugüne kadar en fazla can kaybı 16 bin 523 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da yaşandı. Bu ülkeyi 13 bin 341 can kaybıyla İspanya, 10 bin 943 ile ABD, 8 bin 911 ile Fransa, 5 bin 373 ile İngiltere ve 3 bin 739 ile İran takip etti.

Salgının ortaya çıktığı Çin'de 3 bin 331 can kaybı yaşandı.

EN GÜNCEL CORONA VİRÜS RAKAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İSPANYA'DA KORONA EĞRİSİ YENİDEN ÇIKTI

*İspanya'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 739 artarak 13 bin 798'e yükseldi. Son 4 gündür Kovid-19 kaynaklı günlük ölüm ve vaka artışlarındaki düşüş tekrar yükselişe geçti.

*Fransa'da koronavirüs tedbirleri artırıldı, buna göre bazı şehirlerde halka maske dağıtılacak. Başkent Paris'te de gündüz saatlerinde dışarıda koşmak veya egzersiz yapmak yasak.

*İngiltere'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 758 kişi daha artarak 5 bin 655'e yükseldi.

*İngiltere, koranavirüs tedavisi gören Başbakan Boris Johnson'la ilgili bir açıklama daha yaptı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Durumu gece boyunca stabildi. Morali yerinde ve zatürre teşhisi konmadı" bilgisi verildi.

*İngiltere Başbakan Yardımcısı Michael Gove, aile üyelerinden birinde yeni tip koronavirüs belirtilerinin görülmesi üzerine kendini karantinaya aldı.

İRAN'DA OKULLARA İKİ HAFTA DAHA TATİL

*İran'da da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 133 yaşamını yitirdi, böylece toplam ölü sayısı 3 bin 872'ye yükseldi.

*İran'da koronavirüs tedbirleri kapsamında tatil edilen okulların açılış tarihi bir kez daha ertelendi. İran Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzai "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında tüm eğitim merkezlerinin iki hafta daha tatil edilmesi kararı alındı" dedi.

*İran'da 54 askere koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulduğu belirtildi.

*İran'da 11 milletvekilinin daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

*Tahran Korona ile Mücadele Merkezi Başkanı Ali Rıza Zali, İran'ın başkenti Tahran'da koronavirüs vakalarındaki artış eğiliminin sürdüğünü söyledi. Zali "Bu da salgının Tahran'da kontrol altında olmadığını ve vakalardaki artış eğiliminin aynı şekilde süreceğini gösteriyor. Çok akıllıca hareket etmek zorundayız" dedi.

*Almanya'da 3 Türk vatandaşının daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Hayatını kaybeden kişilerden birinin 36 yaşında olduğu belirtildi.

*Afganistan'da koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 423'e çıktı. Halkın sokağa çıkma yasağına uymadığını belirten yetkililer, bu nedenle salgının her yere yayıldığını belirtti.

*Riyad yönetimi, koronavirüs nedeniyle başta toplu namaz ve cami ziyaretleri olmak üzere toplu şekilde bir arada olmayı sağlayan ibadet ve faaliyetleri Ramazan ayında da kısıtlamayı planlıyor.

KORONAVİRÜS İLERLEYİŞİ KAYDA GEÇTİ

*Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün insan hücrelerinde ilerleyişi kayda geçti. ABD'li bir hastadan alınan Kovid-19'la enfekte olan hücreler, laboratuvar ortamında çoğaltılarak virüsün en net görüntüleri kaydedildi.

*Sürekli kendisi ve ekibi maske takmadığı için eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, bu kez "Hem ben hem de Başkan Yardımcısı Mike Pence, düzenli aralıklarla test yaptıracağız" açıklaması yaptı. Virüs ile mücadele konusunda "Düşman ile her cephede savaşıyoruz" değerlendirmesinde bulunan Trump, 3 bin sağlık personelinin virüs salgınını merkez üssü konumundaki New York'a gönderildiğini belirtti.

*Avustralya'da koronavirüs salgını bilançosu arttı, koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi.

*Mısır ve Fas'ta koronavirüs ölümleri arttı, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Fas'ta 80'e, Mısır'da 85'e yükseldi.

*Tayland'da koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ülkeye yönelik bütün ticari uçuşlar 18 Nisan'a kadar yasaklandı. Tayland genelinde 2 bin 220 Kovid-19 vakası görülürken şimdiye kadar 26 hasta hayatını kaybetti.

JAPONYA'DA OHAL KARARI

*Japonya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 eyalet için OHAL kararı verildi. OHAL şartları Tokyo metropolü, Osaka, Çiba, Kanagawa, Hyogo, Saitama ve Fukuoka'da 6 Mayıs'a kadar sürecek.

Olimpiyat meşalesi koronavirüse takıldı. Olimpiyat meşalesi, koronavirüsten duyulan endişe nedeniyle sergiden kaldırılacak.

*İsrail'de yeni tip koronavirüs vaka sayısı 9 bin 6'ya ulaşırken, can kaybı 60'a çıktı.

*Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs vakaları 10 bin 75’e ulaştı.

*Afganistan'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı 423'e çıktı. Halkın sokağa çıkma yasağına uymadığını belirten yetkililer, bu nedenle salgının her yere yayıldığını ifade etti.

*Çin'de bugün ilk defa yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vaka olmadığı açıklandı.

*ABD'nin New York eyaletinde yeni tip koronavirüs salgınını kontrol etmek için uygulanan yasaklara halkın nerdeyse tamamının uyduğu ortaya çıktı.

KORONAVİRÜSLE SAVAŞAN 67 DOKTOR GÖZALTINDA

*Pakistan'da en yüksek sayıda günlük Kovid-19 vakası kayda geçti. Ülke genelinde son 24 saatte 577 yeni vaka tespit edildi.

*Belucistan eyaletinde de doktorlar, maske gibi koruyucu malzemelerin yokluğu nedeniyle protesto düzenledi. Doktorların protestosuna müdahale eden polis 67 doktoru gözaltına aldı.

*Hollanda'da koronavirüs salgınında vaka sayısı, son 24 saatte 777 artarak 19 bin 580'e ulaşırken, ölü sayısı 234 artışla 2 bin 101 oldu.

*Belçika'da koronavirüs vaka sayısı 22 bini aştı, ülkede koronavirüs salgınında vaka sayısı son 24 saate bin 381 artarak 22 bin 194'e ulaştı.

*Endonezya'da koronavirüs vaka sayısı 2 bin 738'e yükselirken, ülkede şu ana kadar 25 doktor koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

RUSYA'YI KORONAVÜRÜS SARIYOR

*Rusya'yı koronavirüs salgını sarıyor, vaka sayısı bin 154 artarak 7 bin 497'ye çıktı. Rus hükümeti sadece eczanelerin maske, solunum cihazları ve tıbbi eldivenleri satmasına ilişkin karar alırken, diğer Avrasya ülkelerinde de ölüm ve vaka sayıları arttı.

Ukrayna'da 7 kişi daha öldü

*Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vaka sayısının 143 artarak 1462'ye çıktığı ifade edildi. 28 hastanın iyileştiği aktarılan açıklamada, 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 45 olduğu belirtildi.

Moldova'da 21 ölüm

*Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, koronavirüs kaynaklı ölü sayısının 2 artarak 21’e yükseldiğini, 3 kişinin de sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Kazakistan'da 685 vaka

*Kazakistan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 56 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 685 oldu. Salgın nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, iki kişinin daha iyileşmesiyle sağlığına kavuşanların sayısı 47'ye çıktı.

Kırgızistan'da 12 yeni vaka

*Kırgızistan Sağlık Başkanı Sabirjan Abdikarimov, gözetim altında tutulan 12 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 228'ye yükseldiğini belirtti.

Gürcistan'da 195 vaka

*Tiflis Enfeksiyon Hastanesi Müdürü Marina Ezurgbaia, vaka sayısının 7 artarak 195 olduğunu bildirdi. Gürcistan'da, virüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Ermenistan'da vaka sayısı 853'e çıktı

*Ermenistan'da 20 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 853 oldu. Ülkede 87 kişi iyileşmiş, 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Özbekistan’da 75 yeni vaka

*Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 75 kişide daha Kovid-19'un tespit edilmesiyle vaka sayısının 472'ye ulaştığı aktarıldı. Ülkede, 2 kişi ölmüş, 30 kişi de iyileşmişti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı sayısı 649'a, toplam vaka sayısı ise 30 bin 217'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam son vaka ve ölüm sayılarını açıkladı. Son açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 75 kişi daha hayatını kaybetti, 3 bin 148 de yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yine son verilerine göre toplam yapılan test sayısı 202 bin 845'i buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN