Corona virüs Türkiye için son durum | Koronavirüs öldürür mü?

Corona virüs Türkiye için son durum | Koronavirüs öldürür mü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklaması ile Türkiye’de ilk corona virüs vakasına rastlanıldığı duyurmuştu. Alınan bilginin ardından pek çok toplantı gerçekleştirildi. Peki, Corona virüs Türkiye için son durum ne? Koronavirüs öldürür mü? Ayrıntılar karar.com’da…

Tüm dünyayı saran corona virüs salgınının ardından Türkiye’de de bir vatandaşın hastalık nedeni ile tedavi altına alındığı haberi vatandaşları heyecana sevk etti. Peki, koronavirüs öldürür mü? Yetkililerin açıklamaları ve Türkiye’de corona virüs son dakika gelişmeleri haberimizde…

CORONA VİRÜS BİLİM KURULU TOPLANDI

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen ve hızla yayılarak dünya çapında 110 ülkede tespit edilen corona virüs Türkiye’de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Corona virüsü şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” diyerek ilk vakayı resmen duyurdu. Ortaya çıkan virüs vakasının ardından Sağlık Bakanlığı Corona Virüs Bilim Kurulu ilk kez toplandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un katıldığı üçlü toplantı saat 13.30’da başladı ve 17.00 sularında sona erdi.

Sağlık Bakanı Koca, toplantının bitiminin ardından ''Salgının Avrupa'daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir'' açıklaması yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise ''15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde" ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLARDA ONLİNE EĞİTİM

Türkiye’de ortaya çıkan ilk corona virüs vakası ile birlikte okulların kapatılıp kapatılmayacağı da merak edilen bir diğer konu oldu. Milli Eğitim Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada okulların şu anda kapatılmayacağını ve işleyişin planlandığı gibi devam edeceğini açıkladı. Özel okullar ise, okulların tatil edilme ihtimaline karşı bir dizi yeni eylem planı geliştirmeye başladı. Bazı özel okullar, okulların tatil edilmesi durumunda online eğitime geçileceği açıklamasını yaptı.

KORONAVİRÜS ÖLDÜRÜR MÜ?

Koronavirüsten hayatını kaybeden vakaların büyük çoğunluğu kronik hastalığı olan 65 yaş üstü kişiler ya da bağışıklığı düşük kişiler. “Kronik akciğer, diyabet hastaları, başka türlü organ sorunları olanlar, kemoterapi alanlar ya da başka sebeplerle vücut direnci düşenler ve uyuşturucu kullananlar daha fazla risk altında

Uzmanlar ölüm oranı az olsa da bu seyre güvenmemek gerektiğinin altını çiziyor ve insandan insana geçme kabiliyeti her an değişebilen, her an artabilen, insan genetik yapısını tehdit eden bir virüs olduğunu bu nedenle o sakıncalı olduğunu belirtiyor. Yapılan uyarı ise salgının büyüyebileceği ve ölüm oranının artabileceği yönünde.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN