Corona virüs uyarısına yanıt: Geçecekse ondan geçsin! Mazhar Alanson kimdir, kaç yaşında?

Corona virüs uyarısına yanıt: Geçecekse ondan geçsin! Mazhar Alanson kimdir, kaç yaşında?

Corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde kalarak 'gönüllü karantina' uygulayan vatandaşlar, sosyal medyada daha çok zaman geçirir oldu. Ünlü isimler de sosyal medya paylaşımlarıyla daha sık hayranlarıyla etkileşime girmeye başladı. Instagram eşiyle yan yana durduğu fotoğrafı paylaşan ünlü şarkıcı Mazhar Alanson, gönderiye koronavirüs (covid-19) nedeniyle sosyal mesafe uyarısında bulunan takipçisine, "Geçecekse ondan geçsin" yanıtını verdi. Peki, Mazhar Alanson kimdir? Mazhar Alanson kaç yaşında, nereli? MFÖ ne zaman kuruldu? İşte detaylar...

Ünlü şarkıcı Mazhar Alanson, sosyal medyada takipçisine verdiği 'corona virüs' yanıtıyla gündem oldu. Sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan eşiyle birlikte fotoğrafını paylaşan Mazhar Alanson, gönderiye "Ayrı odalarda durun, size bir şey olsun istemeyiz" yazan takipçisine "Daha neler! Geçecekse ondan geçsin!" diye yazdı. Bu yanıtla sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıkları arasına giden Mazhar Alanson'un hayat hikayesi merak edildi. Peki, "Mazhar Alanson kimdir?", "Mazhar Alanson kaç yaşında, nereli?", "MFÖ ne zaman kuruldu?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

MAZHAR ALANSON 'CORONA VİRÜS' YANITIYLA GÜNDEM OLDU

Koronavirüs (kovid-19) salgını sonrası karantina günlerini evinde eşi Biricik Suden ile geçiren şarkıcı Mazhar Alanson, sosyal medya hesabından eşiyle çekilen eski bir fotoğraf paylaşıp altına, "Corona günleri" notunu düştü.

Bir takipçisi Mazhar Alanson'un fotoğrafının altına, "Lütfen şu günlerde mümkünse ayrı odalarda takılın, size bir şey olsun istemeyiz" mesajını yazdı.

Usta müzisyen de takipçisine, "Daha neler! Biricik, Allah korusun corona olsa ben ona gene sarılırım. Geçecekse ondan geçsin!" cevabını verdi.

MAZHAR ALANSON KİMDİR?

Mahmut Mazhar Alanson, 13 Şubat 1950 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyunculuk yapmaktadır. Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) grubunun vokalisti olarak tanınır.

Solo Kariyeri

1995'te Mazeretim Var Asabiyim ben albümünden sonra MFÖ müzikal çalışmalarına ara verince, Mazhar Alanson solo kariyerine başladı. 1998'de oynadığı "Her Şey Çok Güzel Olacak" filminin film müziklerini yaptı. Sami Özer, Cem Yılmaz gibi sanatçıların eşlik ettiği albümde "Bu Ne Biçim Hikaye Böyle" ve "Bir Zamanlar Fırtınalar Estitirdim" şarkılarıyla dikkat çekti. 2001'de Komiser Şekspir filminin soundtrack'inde "Bir Sonsuz Yağmur Yağsa" şarkısıyla katıldı.

2000'de ikinci solo albümü Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar albümü çıktı. Albüme grup arkadaşları Fuat Güner ve Özkan Uğur'un dışında yine Sami Özer ve Cem Yılmaz gibi sanatçılar eşlik etti. Daha önce Tarkan'a verdiği "Yandım", "Ah Bu Ben" ve "Jazz (New York Sokakları 5)" şarkılarına klip çekti. 2009'da Nil Karaibrahimgil'in "İlla" şarkısına vokaliyle eşlik etti.

Sinema Kariyeri

1988'de ilk filmi Arkadaşım Şeytan'da başrol oynadı. Atıf Yılmaz'ın fantastik filminde Alanson'un oynadığı Fatih karakteri müzisyenlikte başarılı olamamış, ünlü olmak için ruhunu şeytana satan biridir. Ali Poyrazoğlu ve Yaprak Özdemiroğlu ile başrolü paylaştığı bu film, başarılı olmuş ve Alanson'un sinema kariyerini açmıştır. Filme ayrıca "Doldum Doldum" ve "Hep Böyle Sev" gibi daha önce yayınlanmamış şarkıları grubuyla bestelemiştir.On sene sonra yönetmenliğini Ömer Vargı'nın yaptığı "Her Şey Çok Güzel Olacak" filminde Mazhar Alanson, başrolü Cem Yılmaz ve Ceyda Düvenci'yle paylaşmış, filmin müziklerini de yapmıştır. Bu film, Türk sinemasında seyirci rekoru kırmıştır. Film, Türk sinemasının en başarılı eserlerinden biri olarak gösterilmektedir.2006'da yine Cem Yılmaz'la, bu sefer onun babası rolünde Hokkabaz filminde oynadı ve film yine seyirci rekorları kırdı. 2009'da da Erdal Murat Aktaş'ın yönettiği Sulhi Dölek'in yazdığı Kirpi filminde Güven Kıraç ile oynadı.

Eurovision Şarkı Yarışması ve MFÖ

MFÖ olarak Türkiye'yi yurtdışında iki kere temsil etmişlerdir. Türkiye'yi Erovizyon şarkı yarışmasında ilk temsil ettiği 1985 senesinde sunucunun Mazhar Fuat Özkan ismini okuyamadığından gruba kısaca "MFÖ" olarak hitap etmesiyle 1985'ten sonra grup MFÖ adıyla da tanınmaya başlamıştır.İsveç'in Göteborg şehrinde Didai Didai Dai adlı parçayı seslendiren grup, bu yarışmada 14. olmuş, 1988'de İrlanda'nın Dublin şehrinde yapılan yarışma da ise 15. olmayı başarmıştır. Turgut Özal, o dönemde bunu şu sözlerle medyaya duyurmuştur: "Artık Erovizyon şarkı yarışmasının taraflı olduğunu öğrenmiş olduk".

İnanışları

Mazhar Alanson şarkı sözlerine de yansıttığı gibi değişik inanç sistemlerine ilgisiyle de bilinmektedir. Bunlardan biri Budizm'dir. Cem Yılmaz ile yaptığı bir Hindistan gezisi ve Fuat Güner ile yaptığı Çin gezisinden sonra Budizmi araştırmaya başladı. Solo albümünde yer alan "Hindistan" şarkısı ile de görüşlerini aktarmaktadır.

Asıl merakı tasavvuf olarak Mazhar Alanson kendisini "tasavvuf hayranı" olarak tanımlamıştır.1994'te ilk kez umreye giden Alanson, şu ana kadar 5 kez umreye gitmiştir ve bundan manevi lezzet aldığını belirtmiştir. "Yandım" şarkısını da Mekke'de yazdığını açıklamıştır.Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun ise Mazhar Alanson'u bazen başka yönlerini kapamak için maneviyatını kullanması ile eleştirmiştir ve ikili arasında bir polemik çıkmıştır.

Özel Hayatı

İlk eşi Hale Alanson'la 1970'de devlet konservatuvarında tanıştıktan sonra 1972'de evlendi.[9] Türküz Türkü Çağırırız albümünde 2 şarkının vokallerinde yer aldı. Çiftin ilk çocuğu Eda Alanson oldu. Eda Alanson Radikal2'de gazetecilik ve metin yazarlığı yapmaktadır. İkinci çocukları ise Hilmi Alanson oldu.

Mazhar Alanson daha önceden tanıştığı Biricik Suden ile 2002'de çıkan solo albümü zamanında arkadaşlıklarını ilerlettiler. Aynı yıl Mazhar ve Hale Alanson çifti ayrıldı. Bir sene sonra da Mazhar Alanson ve Biricik Suden evlendi.

MAZHAR ALANSON KAÇ YAŞINDA?

1950 doğumlu olan Mazhar Alanson, 2020 yılı itibariyle 70 yaşındadır.

MAZHAR-FUAT-ÖZKAN (MFÖ) NE ZAMAN KURULDU?

Mazhar-Fuat-Özkan, kısaca MFÖ, Türk pop ve rock müzik grubudur. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşmaktadır. 1984 yılında çıkardıkları 'Ele Güne Karşı Yapayalnız' şarkısı ile müzik hayatlarına başlayan grup, bu albümdeki Ele Güne Karşı, Güllerin İçinden, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da, Yalnızlık Ömür Boyu gibi şarkılarla dikkat çekti. 1985 ve 1988 yıllarında sırasıyla Diday Diday Day ve Sufi şarkılarıyla Türkiye'yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil etmişlerdir.

Mazhar, Fuat ve Özkan üçlüsünün tanışması ise 1971'de gerçekleşmiştir. Mazhar ve Fuat'ın tek albümü 'Türküz Türkü Çağırırız' 1973'te piyasaya çıkmıştır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan 2020 saat 15.45 itibariyle dünya genelinde 75 bin 973 kişi, Türkiye'de ise 649 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN