Corona virüsü olan Bilim Kurulu üyesi Serhat Ünal mı? Koronavirüs testi pozitif çıktı

Corona virüsü olan Bilim Kurulu üyesi Serhat Ünal mı? Koronavirüs testi pozitif çıktı

Her akşam olduğu gibi ülekmizdeki son corona virüsü (koronavirüs) vaka sayıları ve vefat haberlerini kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda görev yapan bir üyenin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Bakan Koca koronavirüs olan Bilim Kurulu üyesinin adını vermezken, sosyal medyada bu kişinin Porf. Dr. Serhat Ünal olduğu iddia edildi. Peki, Serhat Ünal kimdir, kaç yaşında? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal corona virüsü mü oldu? Detaylar haberimizde...

Dünya genelinde on binlerce insanın ölümüne neden olan corona virüsü (koronavirüs) salgını, ülkemizde de ne yazık ki 400'den fazla vatandaşımızı hayattan kopardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu kritik süreçte devletin koronavirüse karşı tedbirlerine yön veren Bilim Kurulu üyelerinden birinin de koronavirüs olduğunu açıkladı. Bakan Koca, koronavirüs testi pozitif çıkan Bilim Kurulu üyesinin ismini kamuoyuyla paylaşmazken, sosyal medyada bu kişinin Prof. Dr. Serhat Ünal olduğu ileri sürüldü. İnternet kullanıcıları, "Serhat Ünal kimdir?", "Serhat Ünal kaç yaşında, nereli?", "Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal koronavirüs mü oldu?" sorularının yanıtlarını arıyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

SERHAT ÜNAL KİMDİR?

Tıp alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Serhat Ünal, 24 Temmuz 1957 tarihinde Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Prof. Dr. Ünal, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları (1981-1985) ve infeksiyon hastalıkları (1989-1990) uzmanlık eğitimi almıştır. 1989'da doçent, 1995'te profesör olmuştur. Prof. Dr. Ünal, Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da İnfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) Uzmanlık eğitimi almıştır.

Prof. Dr. Ünal, 1987-1989 yılları arasında HÜTF Çubuk Sağlık Grubu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı, 1995-1998 yılları arasında Türkiye Aile Planlaması Derneği ve Avrupa Topluluğu. AIDS: Üst Düzey Politika ve Karar Organları Girişimi Projesi Danışmanlığı, 2003-2007 yılları arasında European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (Nosokomiyal İnfeksiyonlar Çalışma Grubu) Başkanlığı, 2009 yılında EFIM Kongre Organizasyon Komite Başkanı ve Kongre Başkanı görevlerini yürütmüştür.

Prof. Dr. Ünal, 1996-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, 2006-2011 yılları arasında da aynı üniversitede Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Ünal, 2000 yılında kurulan Türk Hastane İnfeksiyonları Derneği’nin kurucu başkanıdır. Ayrıca 2010 yılında da Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği’nin de başkanlığına seçilmiştir. 2001-2013 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmüştür. 2013 yılından itibaren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’na atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Ünal 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda doçent olarak çalışmaya başlamış ve 1995 yılında Profesör unvanı almıştır. Gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin infeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV infeksiyonu araştırma ilgileri arasındadır.

Prof. Dr. Ünal, İhsan Doğramacı Ödülü; Royal Hospital for Sick Children, Glasgow, Iskoçya (1980), Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü (1995), TUBITAK Tıp Teşvik Ödülü (1996), Gönüllü Kuruluşlar Kadın Sağlık Komisyonu (KASAKOM)- Milenyum Gönüllüleri Üstün Hizmet Ödülü (HIV/AIDS alanında yaptığı çalışmalardan dolayı) (2002), Rotery Yılın Başarılı Adamı Ödülü (2006) ve The Centenary Medal of Polish Society of Internal Medicine, Polonya (2008) ödüllerini almıştır.

İngilizce ve Almanca bilen Prof. Dr. Serhat ÜNAL, evli ve iki çocuk sahibidir.

Diploma ve Sertifikalar

1981: Tıp Doktorluğu Diploması; 81 AA 076
1985: SSYB İç Hastalıkları Uzmanlık Diploması; 23965/31774
1986: Üniversiteler Arası Kurul Merkezi Yabancı Dil Sınavı Başarı Belgesi
1988: FMGMS Sertifikası ; 422-541-3 (Valid indefinitely)
1989: Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Belgesi
1990: American Type Culture Collection Workshop, Recombinant DNA Technology
1991: Harvard Tıp Fakültesi Research Fellow'luk Belgesi
1992: Harvard Tıp Fakültesi, New England Deaconess Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Fellow'luk Belgesi
1992: Harvard Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Okulu, 'Clinical and Pathologic Aspects of Tropical Diseases' kursu

Bilimsel Kuruluş Üyelikleri

1981: Türk Tabipleri Birliği
1989: Ankara Mikrobiyoloji Derneği
1990: Türkiye Bilinçli Antibiyotik Kullanımı Topluluğu
1991: American Society for Microbiology
1991: Indiana Branch of American Society for Microbiology
1992: Enfeksiyon Hastalıkları Derneği
1992: Uluslararası İnfeksiyon Hastalıkları Derneği
1992: European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases
1993: Ankara AIDS Savaşım Derneği
1993: Infectious Disease Society of America
1995: Iç Hastalıkları Uzmanlık Derneği
1995: Toraks Derneği

Burs ve Ödüller

1974: Lise Ikinciliği, Kurtuluş Lisesi, ANKARA
1977: TUBITAK 1976-77 Yılı Üniversite II. Kademe Bursu
1980: İhsan Doğramacı Ödülü; Royal Hospital for Sick Children, Glasgow, Iskoçya
1995: Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü
1996: TUBITAK Tıp Teşvik Ödülü
2002: Milenyum Gönüllüleri Üstün Hizmet Ödülü
2006: Rotery Yılın Başarılı Adamı Ödülü

SERHAT ÜNAL KAÇ YAŞINDA?

1957 doğumlu olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, 2020 yılı itibariyle 63 yaşındadır.

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. SERHAT ÜNAL KORONAVİRÜS MÜ OLDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda görev yapan bir üyenin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söylerken, bu ismin kim olduğunu paylaşmayacağını belirtti. Sosyal medyada ise bu koronavirüs olan Bilim Kurulu üyesinin Prof. Dr. Serhat Ünal olduğu öne sürüldü.

Koronavirüs son dakika haberlerini KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 3 Nisan 2020 saat 19.30 itibariyle dünya genelinde 55 bin 132 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN