Corona virüsü son durum: Türkiye'de ve dünyada corona virüsü vaka ve ölü sayısı

Corona virüsü son durum: Türkiye'de ve dünyada corona virüsü vaka ve ölü sayısı

Dünya genelinde 35 binden fazla insanın ölümüne neden olan corona virüsü (koronavirüs) salgını, ülkemizde maalesef her geçen gün tehlike boyutunu artıyor. Sağlık Bakanlığı, ölümcül corona virüsü salgınının ülkemizde görüldüğü 10 Mart 2020'den itibaren kaydedilen vaka, ölüm ve iyileşen hasta sayılarını paylaştı. Peki, Türkiye'de corona virüsünden kaç kişi öldü? Corona virüsü son dakika dünyada ölü sayısı kaç oldu? İşte son dakika corona virüsü ölü sayıları...

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan corona virüsü (koronavirüs) 10 Mart 2020'de ne yazık ki Türkiye'de de görüldü. Ekonomiden spora, eğitimden eğlence sektörüne kadar hemen herkesi derinden etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizdeki ilk ölüm 17 Mart'ta yaşandı. Her akşam kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bilgileri kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor. Vatandaşlar, "Türkiye'de corona virüsünden kaç kişi öldü?", "Corona virüsü son dakika Türkiye ölü sayısı kaç oldu?", "Corona virüsü Türkiye'de ve dünyada son durum nedir?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE SON DURUM

3 NİSAN 2020 / TÜRKİYE GENELİ

* Toplam ölü sayısı: 425
* Toplam vaka sayısı: 20 bin 921
* Toplam iyileşen hasta sayısı: 484

Türkiye'de 3 Nisan 2020 Cuma günü saat 19.30 itibariyle toplam 20 bin 921 kişiye koronavirüs teşhisi konmuş durumda. Tedavi altına alınan hastalardan 484'ü virüsü yenmeyi başararak sağlığına kavuştu. Enfekte olan 425 vatandaşımız ise hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI CORONA VİRÜSÜ SAYFASI

Her akşam koronavirüs ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanlığı'nın güncel verilerinin yer aldığı corona virüsü bilgi sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

"SOSYAL MEDYADAKİ ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"

25 Mart Çarşamba günü açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında, şu an 136 hastanın koronavirüs nedeniye yoğun bakımda olduğunu söyledi, 60 yaş üstü iki hastanın ise iyileşerek taburcu olduğunu kaydetti.

Sosyal medyada yayılan yerde yatan kişilerin görüntülerine ilişkin bir soruya Koca, "Bu hastalık anında düşmenizle, anında ölümle sonuçlanabilir bir seyirle gitmiyor, dolayısıyla bu tip şeylere asla inanmayın" dedi.

"83 MİLYONUN TEST YAPTIRMASI GEREKMİYOR"

Bakan Koca basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu.

Yoğun bakımda dün itibarıyla 136 hasta var. Hastalara ilaç tedavisi başladı. Ortalama bir kutunun bir hasta için kullanıldığını biliyoruz. En az 5 günlük bir kullanım. İlaçtan sonuç alıp almadığımızı önümüzdeki bir hafta içerisinde tekrar konuşabiliriz. Bizim getirdiğimiz ilaç miktarı 1.250 kutuydu, 3.750 kutu siparişi verildi. 83 milyonun test yaptırması gerekmiyor. Dünyada böyle bir uygulama yok.

Çünkü testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir, kendinizi daha rahat ve özgür hissedebilirsiniz ama üç gün sonra pozitif çıkabilir ve başka insanlara bulaştırabilirsiniz. Herkes bir virüs taşıyıcısı olduğunu düşenerek davranmalı. Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru yaklaşım tarzı değil. Ancak testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız."

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 hastalığının Türkiye'de zirve seviyesine çıkıp çıkmadığıyla ilgili bir soruya, "Pik seviyeyle ilgili bir şey söylemek zor. Önümüzdeki hafta söylemek mümkün. Her birimizi izole edersek pik seviyesini daha erken dönemde yakalamış oluruz" şeklinde yanıt verdi.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN 14 KURAL

"OKULLARDA 30 NİSAN'A KADAR UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitim 30 Nisan tarihine uzatılması üzerinde karar kılındı" dedi. Selçuk, "Ben bütün vatandaşların müsterih olmasını isterim. Dersler, sınavlarla ilgili her türlü senaryoya hazırız, hiçbir şekilde eksik bırakmadan bu maraton koşusunu yürüteceğiz. Bu çerçevede, Bilim Kurulu’nun da önerisiyle, evde eğitim sürecini 30 Nisan’a kadar uzatma ortaklaşa kararla ortaya kondu" ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmenlere ücret verilmesi konusunda ise şunları söyledi: "Öğretmenler konusunda mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda. Bizim telafi olarak planladığımız hazırlıklarda yazın, hafta sonu olabilir. Bu zaman dilimlerinde de derslerimize ücretli öğretmenlerimizin girmesi sözkonusu olacak. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor."

"BAKAN KOCA'DAN ÇOCUKLARA UYARI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında, çocuk doktoru olduğunu belirterek, çocuklara da seslendi: "Artık oyunları evde oynuyoruz. Bir misafir gelirse sarılmak yok, el öpmek yok. Sevgimizi uzaktan gösteriyoruz. Arkadaşlarla yeniden görüşüyoruz ama telefonla görüşüyoruz." Bakan Koca, vakalara ilişkin de değerlendirme yaparak, "Gençliğimize, yaşımıza, sağlığımıza güvenmemeliyiz. Bu salgında her şey mümkün, her şey ihtimal dahilinde" dedi. Koca, gençlere de sosyal hayatı asgariye indirme çağrısı yaparak, Mustafa Kutlu ve Tolstoy okuma önerisi yaptı.

CORONA VİRÜSÜ DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

3 NİSAN 2020 / DÜNYA GENELİ

* Toplam ölü sayısı: 55 bin 132
* Toplam vaka sayısı: 1 milyon 41 bin 126
* Toplam iyileşen hasta sayısı: 221 bin 262

3 Nisan 2020 Cuma günü saat 19.20 itibariyle dünya genelinde 1 milyon 41 bin 126 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunların içerisinde 221 bin 262 kişi tedavi olarak koronavirüsü yenmeyi başardı.

En çok ölüm Avrupa'da yaşandı. Dünya genelinde şu ana kadar 55 bin 132 kişi hayatını kaybederken, bu ölümlerin 13 bin 915'i İtalya'da gerçekleşti. Çizme'yi bir başka Güney Avrupa ülkesi İspanya 10 bin 935 ölü sayısı ile takip etti. ABD'de bugüne kadar 6 bin 58 kişi, Fransa'da ise 5 bin 387 kişi hayatını kaybetti. Ölümcül virüsün ortaya çıktığı Çin'de de 3 bin 322 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle en çok ölüm yaşanan ilk 10 ülke şöyle sıralandı: (3 Nisan 2020 Cuma günü saat 19.20 itibariyle)

İtalya: 13 bin 915
İspanya: 10 bin 935
ABD: 6 bin 58
Fransa: 5 bin 387
İngiltere-Galler-İskoçya-K.İrlanda: 3 bin 605
Çin: 3 bin 322
İran: 3 bin 294
Hollanda: 1487
Belçika: 1143
Almanya: 1138

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 31 Mart 2020 saat 19.45 itibariyle dünya genelinde 39 bin 545 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN