Fiyat artışları denetim altında

Fiyat artışları denetim altında

Çorum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından döviz kurlarındaki yükselişler nedeni ile bazı mal ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde fiyatların arttırıldığı imajı veren işletmelere karşı denetimler başlatıldı

Ticaret Bakanlığı’nın, döviz kurundaki artışı geçici dalgalanmaları bahane edip fiyatları artıran işletmelere yönelik 81 ilde eş zamanlı denetim başlatmasının ardından Çorum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ildeki işletmelerde denetim yaparak fiyatları inceledi.Denetimlere Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım da katıldı. Yıldırım, İl müdürlüğü personeli ile Çorum’da faaliyet gösteren büyük marketleri denetleyerek, fiyatlardaki artışı ile ilgili rapor tuttu. Denetim ekipleri fiyatların aylık değişimlerini incelerken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili işlem başlattı. Halkın yoğun talep gösterdiği temel ihtiyaç maddelerini denetleyen ekipler, son tüketici fiyatlarıyla mevcut ürünün içeriğinin fiyatıyla uyumunu karşılaştırdı. Ekipler ayrıca raflardaki fiyat ile kasadaki fiyatın uyuşup uyuşmadığına baktı.Çorum’da faaliyet gösteren marketleri denetleyen ekipler, ürünlerin 3 aylık girdi raporlarını da inceledi. Ürünün geliş fiyatı ile marketteki fiyatları karşılaştıran ekipler, haksız kazanç sağladığı belirlenen firmaları Ankara’da Rekabet Kurumu’na bildireceğini ve firma ile ilgili gerekli işlemin yapılacağını açıkladı.

ÇORUM/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN