Cübbeli Ahmet'ten 'ilginç' açıklama: Savcı çağırırsa silahlanan dernekleri söylerim

Cübbeli Ahmet'ten 'ilginç' açıklama: Savcı çağırırsa silahlanan dernekleri söylerim

Cübbeli Ahmet'in '2 bin selefi dernek silahlanıyor' açıklamasının ardından Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Ahmet Mahmut Ünlü 'Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım' dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Tele1'de yayınlanan 5. Boyut programına konuk olan Öztürk, Cübbeli Ahmet'in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

"ASLINDA BEN İSİM İSİM ÇIKARTTIM"

Cübbeli Ahmet'in çok şey bildiğini özellikle de cemaat ve tarikatları çok iyi tanıdığını belirten Öztürk "Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi; 'Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım' dedi.

Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

'Cübbeli' adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuk olduğu programda, Türkiye'deki selefi derneklerin silahlandığını ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.

Ünlü şunları kaydetmişti: "2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı mompalı. Dört defa silahlanmayı engelleyin iç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman taraflarında çatışmaya hazırlanıyorlar. Barut gibi. İzmir kaynıyor. Ora bura kaynıyor. İnsanları alenen ölümle tehdit ediyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN