Cuma namazı kılınacak mı? Evde cuma namazı nasıl kılınır? Öğle namazı kaç rekattır

Cuma namazı kılınacak mı? Evde cuma namazı nasıl kılınır? Öğle namazı kaç rekattır

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler arasında camide ibadetin bir süre kaldırıldığını duyurmuştu. Peki Cuma namazı kılınacak mı? Evde Cuma namazı nasıl kılınır? İşte öğle namazının kılınışı...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cuma namazlarının da cemaatle kılınması yasaklanmıştı.. Özellikle kronik rahatsızlığı olan ve 65 ve üstü yaş grubunda bulunan vatandaşların daha dikkatli olması söyleniyor. Bundan dolayı cemaatle namaz yasaklanmıştı. Peki öğle namazı kaç rekattır? Cuma namazı evde kılınır mı? İşte detaylar…

DİYANET’TEN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta Cuma namazını kılmak isteyenler için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama yaptı. Ve açıklamasında koronavirüsün daha hızlı yayılmasının önüne geçmek amacı ile cemaatle namaz ibadetine bir süre verildiğini söyledi. Bu zaman dilimin Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşların öğle namazını kılmalarının yeterli olabileceğini ifade etti. Camilerde ezanın devam ettiğini ve tek kişi olarak namaz kılmak isteyen vatandaşlar için camilerin açık olduğunu ifade etti.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı ve öğle namazı arasında farklılıklar vardır. Cuma namazında ilk dört rekat sünnet, iki rekat farz ve son dört rekat son sünnet olmak toplam on rekattır.

Öğle namazı ise ilk dört rekat sünnet sonra dört rekat farz ve son iki rekat son sünnet olmak üzere on rekattır.

Cuma namazı öğle namazı vakti cemaatle camide kılınır. İlk dört rekatlık sünnet öğle namazının sünneti gibi kılınır. Sünnet bittikten sonra imam minbere çıkar, müezzin iç ezanı okur. Ezandan sonra imam iki bölümden oluşan hutbeyi okur. Hutbeye cemaati dini konularda bilgilendirmeye yönelik konuşmalar yapar.

Hutbe bittikten sonra imam cemaatin önüne geçer ve iki rekatlık Cuma namazını kıldırır. Cuma namazı kılındıktan sonra cemaat son dört rekatlık sünneti kılar.

ÖĞLE NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Öğle namazı cemaatle kılınması zorun olmayan ancak farz bir ibadettir. Kişiler evlerinde de bu farz ibadetlerini yerine getirebilirler. Öğle namazı ilk önce dört rekatlık sünnet ile başlar. Sünnet bittikten hemen sonra dört rekatlık farz ile devam eder. Eğer cemaatle kılınıyorsa farzı imam olan kişi kıldırır. Farz bittikten sonra ise son iki rekatlık son sünnet kılınır.

Öğle namazının kılınışı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN