Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu kimdir, aslen nereli?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu kimdir, aslen nereli?

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Zafer Çubukçu kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanan Zafer Çubukcu'nun özgeçmişi merak uyandırdı. Haberimizde Çubukcu ile ilgili bilgileri derledik.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olkarak atanan Zafer Çubukçu kimdir, aslen nereliler? Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı için atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu önceden nerelerde çalıştı? İşte yeni Cumhurbaşkanı Başdanışmanları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Eski AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı oldu.

ZAFER ÇUBUKÇU KİMDİR?

1986 Karabük doğumlu olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çubukçu, ODTÜ İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. AKP Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Çubukçu, 2014 yılında bu görevini Abdurrahim Boynukalın'a devrederek Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı. Çubukcu, Fecir Alptekin ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlığını yapacak.

 18-07/25/zafer-cubukcu.jpg

ODTÜ'DEN MEZUN

Karabük doğumlu olan Çubukcu, ODTÜ İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Çubukcu, 2014 yılında bu görevini Abdurrahim Boynukalın'a devrederek Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ ERDOĞAN YAPMIŞTI

2016 yılında evlenen Çubukcu'nun nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı.

FECİR ALPTEKİN KİMDİR?

İtalyan Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Fecir Alptekin, medyadaki kariyerine Cumhuriyet ve Yeni Binyıl gazetelerinde muhabir-editör olarak başladı. Daha sonra Halkla İlişkiler, İletişim ve Pazarlama sektörüne girdi. Novartis Pharma, TUSİAD, Türk Reklam Ajansları Derneği ve Memorial Sağlık Grubu'nda çalıştı. 2006 yılından bu yana çalıştığı Turkuvaz Medya Grubu'nda Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığı'na getirildi.

18-07/25/fecir.jpg

ATAMALAR RESMİ GAZETE'DE

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Milli Eğitim Bakanlıkları ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına ilişkin atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Fecir Alptekin ve Zafer Çubukcu getirildi.

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ise Prof. Dr. Fahrettin Altun atandı.

Öte yandan, Resmi Gazete'de yer alan atama kararları ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Fecir Alptekin ve Zafer Çubukcu, Rekabet Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Algan, Hasan Hüseyin Ünlü ve Şükran Kodalak getirildi.

BAKAN YARDIMCILIKLARINDA ATAMA

Milli Eğitim ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlıklarında bakan yardımcılığı görevlerine atama yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına İbrahim Er ve Reha Denemeç getirildi.

Ahmet Erdem ve Ayşe Ergezen ise Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan Yardımcıları olarak görevlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN