Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayatı normale döndürmek bizim elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayatı normale döndürmek bizim elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan 4 yeni tedbiri açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinde paylaşım yapan Erdoğan, "Ülkemizde hayatı normale döndürmek 83 milyon olarak bizim elimizde. KOVİD-19'a karşı mücadele çerçevesinde attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkıp tehdit tam olarak ortadan kalkıncaya kadar kurallara harfiyen uymalıyız" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 425'e, vaka sayısının ise 2 bin 786 artarak 21 bin 921'e yükseldiğini ifade etti. İyileşen hasta sayısı ise 69 artarak 484'e yükseldi. Ancak vaka sayısındaki artışın her geçen gün artması hükümeti, salgını önlemek amacıyla bir takım yeni önlemler almak zorunda bıraktı.

4 YENİ TEDBİR ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan 4 yeni tedbiri açıkladı. Erdoğan, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldiğini ve 31 şehre giriş çıkışın yasaklandığını açıkladı. Erdoğan ayrıca önemli bir kuralın daha geldiğini açıkladı. Sosyal mesafeye en az üç adım olarak riayet edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN