Daha önce yapılmamıştı! Emeklilere enflasyon farkı

Daha önce yapılmamıştı! Emeklilere enflasyon farkı

2018 yılında verilmeye başlanan emeklilere bayram ikramiyesi uygulamasında bir ilk yaşanacak. Bu senede ödenecek olan Ramazan Bayramı ikramiyelerine enflasyon artışı yapılacağını açıkladı.

Emeklilerin bayram ikramiyesindeki yeni gelişmeyi duyuran AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere yılda iki defa bayram döneminde verilen bin TL tutarındaki ikramiyelerde enflasyon artışı yapılacağını açıkladı. 

Erdoğan haftasonunda yaptığı açıklamada, yaklaşık üç yıl önce emeklilere bayramlarda 1,000'er TL lira kramiye ödeme sözü verdiklerini hatırlatarak enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini Mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de Temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini söyledi.

BUGÜNE KADAR ENFLASYON FARKI VERİLMEDİ

Emeklilere bayram ikramiyesi 2018 ortasında seçim öncesi alınan bir kararla verilmeye başlandı. O dönemde yıllık maliyeti yaklaşık 22 milyar TL olan ikramiye bugüne kadar yıllık iki kez 1,000 TL olarak ödendi ve enflasyon farkı verilmedi.

6 MAYIS'TA HESAPLARDA OLACAK

Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak. 

Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten bir hafta önce (6 Mayıs) hesaplara yatırmak için çalışmalara başladı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor. Türkiye'de, 8.2 milyon işçi, 2.6 milyon Bağ-Kur ve 2.3 milyon memur emeklisi olmak üzere 13.1 milyon emekli bulunuyor. İdari izin kararıyla 3.5 gün olması beklenen bayram tatili başlamadan önce ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN