"Dante ile Yaşam Yolunda" çevrim içi etkinlik dizisi başladı

"Dante ile Yaşam Yolunda" çevrim içi etkinlik dizisi başladı

İtalyan Kültür Merkezi'nin öncülük ettiği "Dante ile Yaşam Yolunda" ilahi Komedya eserinden seçkilerin dramatize okumaları ve yorumlamalarının yapılacağı çevrim içi etkinlikler bugün saat 14.00'de katılımcılarla buluşacak.

İtalyan Kültür Merkezi, İtalya Büyükelçiliği himayesi ve Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı iş birliğiyle düzenlenen "Dante ile Yaşam Yolunda" isimli İlahi Komedya eseri çevrim içi dizi etkinliği 8 oturumdan oluşacak. Eserden seçkilerin dramatize okumalarının ve yorumlamalarının yapılacağı seminer bugün başlıyor. Etkinlik Zoom üzerinden Türkiye saatiyle 14.00'de ücretsiz olarak katılımcılarla buluşacak. Oturumlarda İtalyanca-Türkçe simultane tercüme sağlanacak.

Etkinlik kapsamında 2021 boyunca İlahi Komedya'dan seçilen 8 kantonun Türk ses sanatçıları tarafından dramatize edilmiş okumalarının üzerine yorumlamalar yapılması bekleniyor.

DANTE ALİGHİERİ'NİN ANISINA

Dante Alighieri'nin vefatının 700. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik takviminde nisan ayından aralık ayına kadar yıl boyunca ayda bir buluşma düzenlenecek. Tüm etkinlikler Zoom üzerinden Türkiye saatiyle 14.00'de ücretsiz olarak katılımcılarla buluşacak olup oturumlarda İtalyanca-Türkçe simultane tercüme sağlanacak. Etkinlikler, İtalyan Kültür Merkezi'nin YouTube ve Facebook hesaplarından da canlı yayınlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN