Dap Yapı’dan doktor onaylı proje

Dap Yapı’dan doktor onaylı proje

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Çekmeköy’deki yeni projelerinin pandemi sonrası oluşacak konut anlayışının bir numaralı örneklerinden biri olacağını söyledi. Yılmaz, “Proje için hekimlerden oluşan bir sağlık kurulu oluşturduk” dedi.

DENİZHAN ERKOÇ/KARAR

Koronavirüs salgını sonrası gayrimenkul sektöründe radikal değişiklikler kapıda. Bu dönemde yüksek katlı, balkonsuz konutlara talep azalırken, konut üreticileri de tüketicilerin isteklerine göre yeni uygulamalara başladı. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, korona virüsle birlikte artık yüksek katlı binaların devrinin kapandığını belirterek “Pandemiye uygun sağlıklı yapılar için yönetmelikler değişmeli. İstanbul’da artık kentsel dönüşümün olduğu alanlarda bile 10 kattan yüksek yapılara izin verilmemeli. 1999 depreminin ardından sektör deprem kriterleri ile tanışmıştı. Şimdi ise sağlık kriterlerine göre konut geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

Bu noktada değişen dinamiklere dikkat çeken Ziya Yılmaz “Bir evin sağlıklı ev olabilmesi için asansöre ihtiyaç olmamalı. Mümkünse bahçeli, değilse teras ya da balkon olmalı. Her dairenin havalandırma sistemi ayrı olmalı. Bunun için de imar yönetmelikleri düzenlenirken evlerin balkon ve teraslı yapılması konusunda birtakım teşvikler verilerek düzenlenmesinde yarar var. Bu süreç hepimize bahçesiz, balkonsuz ya da terassız ev olamayacağını gösterdi” diye konuştu.

İstanbul Çekmeköy’deki yeni projelerinin, pandemi sonrası oluşacak konut anlayışının dünyadaki bir numaralı örneklerinden biri olacağını belirten Yılmaz, “Sağlık kriterleri konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Hekimlerden oluşan bir “Sağlık Kurulu” oluşturduk. Çekmeköy projemizi de bu kurulun önerileri etrafında şekillendirdik. Uzmanlar diyor ki evde bir çalışma alanı oluşturun. Biz de bazı evlerimize yarım odalar ekledik. Projemizdeki bahçeli ev sayımızı artırıp, toplam daire sayısının yüzde 20’sini villa bahçe konseptiyle tasarladık. Ayrıca tüm dairelerimizi balkonlu yapıp evlerimizin yüzde 20’sini de teraslı olarak kurguladık. Projemizde binaların yüksekliği de zemin artı 5 kat. Bugün itibarıyla aldığımız ön talep 58 bini aştı. Çok sayıda kişi gelip görmek istiyor” dedi.

KONUT SATIN ALMANIN TAM ZAMANI

Konut sektörüne yönelik kredi desteğini de değerlendiren Yılmaz, “Ben hep diyorum: Konut almanın tam zamanı. Hele de böyle bir konut kredi faiz oranları teşviki açıklanmışken. Nitekim 2015 başından bu yana bina inşaat maliyeti yüzde 106 artarken, fiyatlar sadece yüzde 59 yükselmiş. Bu gayrimenkul alanın kazanacağı bir resim. Bu teşvikle aylık konut satışlarının tekrar 100 bin adetin üstüne çıkması mümkün olabilecek. Biz de DAP Yapı olarak 2021 yılı sonuna kadar 5 bine yakın konut inşa etme hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN