Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan ortak açıklama

Saadet Partisi'ni ziyaret eden Davutoğlu ile Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Gül'ün sözlerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, dikkat çeken sözler sarf etti: Adalet Bakanı öznesiz konuşmasın. Adalet bakanları öznesiz konuşmaz, özneli konuşur. Demokrasi açığına kim sebebiyet verdi? Öznesini koysun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından, Karamollaoğlu ve Davutoğlu ortak basın açıklaması yaptı. Birçok konuda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Karamollaoğlu, ziyaretinden dolayı Davutoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Davutoğlu da Necmettin Erbakan'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla bütün siyasi partileri bir araya getiren Karamollaoğlu'na teşekkür ederek, Saadet Partisi'nin yeni genel merkezi için 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

"ŞAHSEN ÖNEMSEMİYORUM"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin soru üzerine, AK Parti veya Erdoğan'ın kendileriyle herhangi bir temasta bulunmadığını söyledi. Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Son yaklaşımları, yani anayasa değişiklikleri, kanunlarda yapılan değişiklikleri şahsen önemsemiyorum. Kanunları, yeri geldiği zaman değiştirmek önemli, ancak esas olan mevcut kanunlara uymaktır. Zihniyet değişmeden kanunların değişmesi hiçbir şeyi ifade etmiyor. 'Bugün anayasanın bazı maddelerine uymuyoruz.' derseniz yeri geldiğinde değiştirdiğiniz maddelere de uyacak mısınız?"

"NİYET GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK"

Davutoğlu ise İnsan Hakları Eylem Planı'nın başarılı olabilmesi için niyetin açık olması, samimi olunması ve bunun eylemle gösterilmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Ben ortada ne iyi niyet ne samimiyet ne de halde, tavırda insan hakları eylem planına uygunluk görüyorum. Niyet, gündem değiştirmek. Genel Başkan Yardımcımız, sokak ortasında siyasal terörle yaralanıyor, hastaneye kaldırılıyor, kan kaybından hayati tehlike geçiriyor. Zanlıları 15 gün içeride kalıyor, sonra dışarı çıkarılıyorlar.

Boğaziçi'nde şu ya da bu konuda sizinle farklı düşünen öğrenciler, rektörle ilgili bir gösteri yapıyorlar ve terörden içeri alınıyorlar. Böyle bir iklimde İnsan Hakları Eylem Planı'nın samimiyetinden bahsedilebilir mi? İnsan hakları sözle değil, davranışla, saygıyla, kutuplaşmaya karşı bir tavırla ortaya konulur."

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün Türkiye'deki yasaklar ortamının, korku ikliminin sorumlusu iktidardır. Önce o korku iklimini dağıtın, sonra insan hakları eylem planından bahsedin. İnsan hakları eylem planının nasıl olması gerektiğini kamuoyu ile paylaştım.

Böyle bir planın başarılı olması için niyetiniz açık olacak, samimi olacaksınız ve bunu eyleminizde göstereceksiniz. Ben iktidarda bunları göremiyorum. Niyetleri gündem değiştirmek. Böyle bir ortamda insan hakları eylem planından söz edilebilir mi?

Genel Başkan Yardımcımız sokak ortasında siyasal terör ile ağır yaralanıyor, hayati tehlike ile hastaneye kaldırılıyor zanlılar 15 gün sonra dışarı çıkarılıyor, Boğaziçi'nde sizinle farklı düşünen öğrenciler terörist diye içeri alınıyorlar. 12 Eylül Anayasası'na temelden karşıyız. Ama bugünkü anayasayı tanımadığınızı söylüyorsanız sivil anayasanın hangi unsurlardan ibaret olacağını tanımlamaları lazım, milleti başka gündemlerle oyalamamakta fayda var.

Darbe artığı anayasa yerine sivil anayasa olacaksa önce düşünce özgürlüğünü, insan onurunu, temel hukuk devleti kurallarını, adaleti, siyasi ahlaklı esas alacaksınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN