Davutoğlu'ndan eleştirilere cevap: Kürt sorununu kangrene dönüştürenler aynı anda tepki verdi

Davutoğlu'ndan eleştirilere cevap: Kürt sorununu kangrene dönüştürenler aynı anda tepki verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, kendisini sert sözlerle eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye Konya'dan cevap verdi. Diyarbakır'daki konuşmasının arkasında duran Davutoğlu, 'Diyarbakır'da vatandaşlarımıza KCK ve kayyum düzenini reva görenleri, Kürtlerin varlığını sorun görüp Kürt Meselesini kangrene dönüştürenleri eleştirince aynı anda iki yerden ses geldi. HDP eski eş başkanı Sezai Temelli ve Devlet Bahçeli aynı anda tepki verdiler' dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, çok konuşulan dolar çıkışı için de Davutoğlu 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var?' diyor: Bunlar saç baş yoldurturlar! 'Dolar yükseliyor' diyen gazeteciye verdiği cevaba bakar mısınız? Yahu adam dolarla maaş alsa, dolar yükselince ne diye endişelensin' diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya 1. Olağan İl Kongresi'nde kendisini sert sözlerle eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.

Diyarbakır'daki konuşmasının arkasında duran Davutoğlu, "Diyarbakır'da vatandaşlarımıza KCK ve kayyum düzenini reva görenleri, Kürtlerin varlığını sorun görüp Kürt Meselesini kangrene dönüştürenleri eleştirince aynı anda iki yerden ses geldi. HDP eski eş başkanı Sezai Temelli ve Devlet Bahçeli aynı anda tepki verdiler" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Erbakan hocamıza 'sadece Konya'da var olarak' bir şey yapamayacağını söyleyenler vardı. Kendisine "Tek çiçekle yaz gelmez" demişlerdi. Hoca buna cevaben; "Tek çiçekle yaz gelmez diyorlarmış ama unutmayın ki her yaz tek çiçekle başlar" demişti.

Batman, Ardahan, Kars, Antalya, Diyarbakır, Zonguldak illerimizde, Susuz, Alanya, Amasra, Çaycuma ve Devrek ilçelerimizde kongreler ve açılışlar yaptık, halkımızla kucaklaştık. Akdeniz’den Karadeniz’e, Göksu’dan Dicle’ye, Çıldır’dan Bartın çayına selam taşıdık.

Bu kısa süre içinde, pandemi şartlarına rağmen 67 ilde ve 343 ilçede örgütlendik; Konya ile birlikte 8 il ve 163 ilçe kongremizi tamamladık. Bu tempomuzu hızlandırarak sürdüreceğiz. Yarın da İstanbul il kongremizi gerçekleştireceğiz inşallah.

"MECLİS İŞLEVSİZLEŞMİŞ, KURUMLAR ANLAMSIZLAŞMIŞTIR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte meclis işlevsizleşmiş, kurumlar anlamsızlaşmış, makul bir karar alınamaz hale gelmiştir. Cumhurbaskanı kendi çıkardığı kararnameleri daha sonra kendisi iptal etmek zorunda kalmaktadır.

YÖK, dört bir yanındaki üniversiteleri aynı kafayla yönetmekten vazgeçmelidir. Üniversiteler altyapı ve imkanlarına göre nasıl bir eğitim verecekleri konusunda serbest bırakılmalıdır. Karar alma süreçleri hızlanacak dediler, kendi çıkardıkları kararnameleri iptal etmekten iş yapamaz hale geldiler. Vesayet bitecek dediler, altı ayda bir darbe olacak kampanyası yapıyorlar. İstikrarlı Türkiye dediler, İstiklal Savaşı’nda bile telaffuz edilmediği kadar bekadan bahsediyorlar.

"NASIL ORTAK OLDULAR, KİMSE BİLMİYOR"

Seçim krizlerinin, siyasi krizlerin ve ekonomik krizlerin baş kahramanı. Sayın Bahçeli şimdi de iktidar ortağı. Nasıl ortak oldular, nerede anlaştılar, ne üstüne anlaştılar, kimse bilmiyor. Bahçeli ve ortaklarının krize sürüklediği ekonomiyi kurtarmak için Washington’dan iktisatçı ithal etmişlerdi. Bunların son "bağımsız ekonomi ve emperyalizmle savaş" denemesi milletin sırtına milyarlarca lira maliyet yüklenmesiyle son bulmuştu.

Bunlar Soğuk Savaş dünyasında yaşar. Sıkışınca Washington, Moskova. Türkiye geçmişte çok mandacı gördü ama kendi ekonomisini yönetmek için bir memleket evladı bulamayıp, iktisatçı ithal edeni ilk kez görmüştü. İşte bunların yerliliği de milliliği de bu kadardır.

"TEMELLİ İLE BAHÇELİ AYNI ANDA TEPKİ VERDİLER"

Diyarbakır’da vatandaşlarımıza KCK ve kayyum düzenini reva görenleri, Kürtlerin varlığını sorun görüp Kürt Meselesini kangrene dönüştürenleri eleştirince aynı anda iki yerden ses geldi. HDP eski eş başkanı Sezai Temelli ve Devlet Bahçeli aynı anda tepki verdiler.

Bunlar vatan coğrafyasını bölge bölge tekellerine almak istiyorlar. Bunlardan biri doğu ve güneydoğuyu siyasi anlamda kendi tapulu alanı olarak görüyor; diğeri de buna tepki duyan başta İç Anadolu olmak üzere diğer bölgelerdeki seçmeni konsolide etmeye çalışıyor.

Gelecek Partisi bu kıskacı kırdığı için onları rahatsız ediyor. Ben ve arkadaşlarım Diyarbakır’da Konya’daki gibi yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla ve coşkuyla karşılandığımız için bu bölgeyi tekelinde gören parti rahatsız oluyor. Gelecek Partisi olarak sizin bütün bu dar kalıplarınızı, milletimizi aşağılayan yaklaşımlarınızı, kardeşliğimizi zedeleyen ezberlerinizi ortadan kaldırmak için yola çıktık.

"HER ZAMANKİ GİBİ İSİM VERME NEZAKETİ GÖSTEREMİYOR"

Sayın Erdoğan perşembe günü bir konuşma yaptı. Konuşmasında öncelikle yine her zamanki gibi isim verme nezaketi gösteremiyor. Asgari nezaket, asgari ahlak, saygı çerçevesinde bizlerin de kendisine hitaplarımızda yaptığımız gibi isimlerini anmaktır.

O gece Davos'ta ve Türkiye'de birileri "yandık bittik" diye yakınırken başdanışman olarak Şimon Peres’in özür dilemesi için arka kapı diplomasisini bizzat yürüttüğümü ve bu özrün benim şahsi telefonumdan gerçekleştiğini kendisi de biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı o gecenin şahitlerinden bahsediyor. Allah da millet de bizim hiçbir zorluk karşısında "yandık bittik" demediğimizi bilir.

Trump’ın Türkiye’ye hakaret ettiği mektubu nasıl kabul ettiniz, bu millete bu zilleti nasıl yaşattınız önce onu açıklayın. Etrafınızda kim size “aman yanarız, Trump’ın hakaretine cevap vermeyelim, ahmak demesini görmezden gelelim” dedi. Önce bunu bir açıklayın.

Şubat sonunda Suriye'de onlarca askerimiz şehit olduktan sonra kim size "aman yanarız, biteriz Putin’i hemen biz arayalım, sonra da ayağına gidelim, Ankara’da bir haftadır reddettiğimiz ne kadar madde varsa Moskova’da kabul edelim" dedi. Buna bir cevap verin.

Doğu Türkistan’da Çin zulmü, 21. Yüzyıl Nazi işkenceleri altında inleyen Türk kardeşlerimiz için kim size aman yanarız, biteriz Çin’e tek cümle söylemeyelim, hatta Dışişleri Bakanı'nızın ifadesiyle ‘Çin aleyhine yayınlara müsaade etmeyelim’ dedi. Bunu açıklayın.

Bize saldıracaksanız bari asgari ahlakı koruyarak saldırın. Siz bizi bırakın da One Minute’e "şov", Davos’a "sahte kahramanlık", "One minute balonu" diyen ortağınız Bahçeli’ye meseleyi anlatın.

"BUNLAR SAÇ BAŞ YOLDURTURLAR"

Madem önemli olan Türk Lirasının rekabetçi olmasıydı, madem kur inebilen çıkabilen bir şeydi, neden ülkenin 95 milyar dolarlık rezervini sadece 2 yıl içinde kamu bankalarının üzerinden çarçur edip kura müdahale ettiniz?

Yalancı gülüşlerle milletin aklıyla alay edercesine tavır takınacağınıza; istifa sizin kitabınızda yok bari bir duruş gösterip en azından özür dileseniz? Bakan'ın, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var?" diyor: Bunlar saç baş yoldurturlar.

'Dolar yükseliyor' diyen gazeteciye verdiği cevaba bakar mısınız? "Siz dolarla mı maaş alıyorsunuz" Yahu adam dolarla maaş alsa, dolar yükselince ne diye endişelensin!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN