Davutoğlu'ndan Biden eleştirilerine sert tepki: Terbiyesizlik yapmaya devam mı edeceksiniz?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Van 1. Olağan Kongresi'nde konuştu, hem iç hem de dış siyasete yönelik çarpıcı mesajlar verdi. Biden üzerinden muhalefete yönelik eleştirilere sert tepki gösteren Davutoğlu 'İktidara sesleniyorum; nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz bu konuyu? Bütün muhalefet partileri Biden'ın ağzının payını vermesine rağmen, arsızca ve ahlaksızca bizlerin açıklamalarını görmezden gelip terbiyesizlik yapmaya devam mı edeceksiniz? Yalandan ve iftiradan sorumlu bir atanmış memurunuzla iftira ve hakarete arsızca devam mı edeceksiniz' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Van 15 Temmuz Şehitler Parkı Kongre Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktararak kongreye katılım sağlayan partililere teşekkür etti.

"Hiç kimse umutsuzluğa kapılmamalı. Gelecek Partisi bütün milletimizin sesi, yüreği ve vicdanı oldu ve olmaya da devam edecek" diyen Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin hiç kimsenin işinin, aşının, kariyerinin ve toplumsal konumunun engellenmediği bir Türkiye arzuladığını dile getirdi.

"ATILAN HER ADIMI TAKİP EDECEĞİZ"

Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezerviyle ilgili de Davutoğlu şunları kaydetti: "Tarihin en büyük doğal gaz keşfinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Emek veren, çaba gösteren herkesi tebrik ediyoruz. Devam etmekte olan arama çalışmalarında görev alan tüm görevlilerimize muvaffakiyetler diliyorum. Şimdi yapılması gerek bu doğal gaz kaynağıyla ilgili fizibilite, sondaj ve üretim çalışmalarını şeffaf bir şekilde halkla paylaşmak ve gereken adımları atmaktır.

Gelecek Partisi olarak bu konuda gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra gereken adımları yapıcı bir muhalefet içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Gerek sürecin bilimsel ve rasyonel bir şekilde yürütülmesi ve gerekse doğal gaz kaynağının üç beş şirkete değil milletimiz hayrına kullanılabilmesi için atılan her adımı takip edeceğiz. Her adımla ilgili bilgileri de kamuoyuyla paylaşacağız."

Davutoğlu'nun açıklamalarında satırbaşları şöyle:

"Doğudan batıya, güneyden kuzeye Anadolu'yu harmanlamaya başladık. Batman, Ardahan, Kars, Antalya, Diyarbakır, Bartın, Zonguldak, Konya ve İstanbul illerimizde ve burada sayamayacağım pek çok ilçemizde kongreler ve açılışlar yaptık, halkımızla kucaklaştık. Bundan sonra da aynı tempoyla yurdumuzun dört bir yanında milletimizle buluşacak, dertlerini dinleyecek, tavsiyelerini ve hayır dualarını alıp daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

"ÇABANIZ BOŞUNADIR..."

Bizi medya ambargoları ve yok sayma taktikleri ile durduracaklarını zannedenlere bir kez daha Van'dan sesleniyorum: Çabanız boşunadır, adım adım vatan sathını dolaşarak milletimiz ile buluşarak bu ambargoları kıracak ve milletimize sesimizi ulaştıracağız. Siyasette esas olan medyada görünmek değil, milletin kalbine girebilmektir.

"SİSTEMATİK YOLSUZLUKLAR ÜLKESİ OLMASINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Gözümüzün önünde vatanımızda, ülkemizde huzurun, adaletin ve refahın hoyratça ve hunharca yok edilmesine seyirci kalamazdık, kalmadık ve kalmayacağız da! Bu ülkenin bir aile şirketi gibi yönetilmesine sessiz kalmayacağız dedik ve kalmadık. Bu ülkenin hukuk devletinden tamamen uzaklaştırılmasına sessiz kalmayacağız dedik ve kalmadık. Bu ülkenin sistematik yolsuzluklar ülkesi olmasına sessiz kalmayacağız dedik ve kalmadık. Kimse itiraz etmese de kimse isyan etmese de biz sesimizi yükselteceğiz dedik ve yükselttik.

"ZOR ZAMANDA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN VARIZ"

İşte Gelecek Partimiz bu mücadele için var. Zor zamanda konuşmak için var. Zor zamanda çözüm üretmek için var. Zor zamanda ahlakı, adaleti ve insan haklarını korumak için var. Çünkü biz konuşamayanların, cesaret edemeyenlerin, itiraz edemeyenlerin, haksızlığa uğrayanların ve hepsinden önemlisi kimsesizlerin sesiyiz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmamalıdır. Hiç kimse yeise düşmemelidir. Gelecek Partisi bütün milletimizin sesi, yüreği, vicdanı ve aklıdır; olmaya da devam edecektir.

"BU BÖLGEMİZ ÇOK BÜYÜK ACILAR ÇEKTİ"

Biliyorum Van'ımız, bu güzel bölgemiz, güzel insanlarımız çok büyük acılar çekti. Uzunca bir süre karanlık olaylar yaşadı. Faili meçhuller yaşandı, hukuksuzluklar, haksızlıklar yapıldı… Van başta olmak üzere, bölgemiz bu acıları tecrübe ederek yaşadı… On yıllar boyunca insan onuru, insan hakları ayaklar altına alındı. Bugün burada bütün bu acıları en yakından hissetmiş ve ülke yönetiminde bulunduğu süre boyunca bu acıların bir daha yaşanmaması için çaba sarf etmiş bir kardeşiniz olarak bulunuyorum.

Bizler bu acıları bitirmek, toplumsal yaraları sarmak ve her türlü haksızlığı sonlandırmak için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik. Uygulanan yanlış politikalar neticesinde büyüyerek derinleşen kimlik sorunlarını, aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ettik. Bu yolda büyük mesafeler de kat ettik. Sizler de buna yakından şahitlik ettiniz.

"NE KCK NE DE KAYYUM DÜZENİ.."

Ancak, maalesef, bir taraftan PKK terörü diğer taraftan bu terörden beslenenler sizlere, Türkiye’ye ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördüler. Sandığa karşı dağı koyanlar; siz kime oy verirseniz verin atadıkları bir KCK komiseri ile kendi istediklerini yaptılar. Mevcut iktidar ve ortakları da oyunuzu alamadıklarında sizlere bir kayyum gönderip iradenize el koyuyorlar. Gelecek Partisi KCK düzeninin de kayyum düzeninin de bitmesi için yola çıkmıştır.

"HALKIMIZLA KUCAKLAŞMAMIZDAN RAHATSIZ OLDULAR"

İnşallah Gelecek Partisi olarak Van’da da yerel yönetimi kazandığımızda bu ikili kıskaca son vereceğiz. Gelecek Partili yöneticiler sadece kendilerini seçen halktan talimat alacaklar. Bunların çarpık ve ahlaksız düzenine sizlerle birlikte dur diyeceğiz inşallah. Bu kutuplaştırıcı siyasetten ve ikili kıskaçtan beslenen siyasiler bize geçtiğimiz günlerde Batman ve Diyarbakır’da yapılan muhteşem karşılamalardan ve bizim bu güzel bölgemizin tamamında halkımızla kucaklaşmamızdan rahatsız oldular. Bugün Van’daki bu güzel kongreden ve yakın ilgiden de rahatsız olacakları kesindir.

"TERBİYESİZLİK YAPMAYA DEVAM MI EDECEKSİNİZ?"

Öncelikle ne oldu şu ABD Başkan adayı? Aleni bir şekilde Türkiye’ye, milletin iradesine hakaret eden Biden meselesi ne oldu? İktidara sesleniyorum; nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz bu konuyu? Bütün muhalefet partileri Biden'ın ağzının payını vermesine rağmen, arsızca ve ahlaksızca bizlerin açıklamalarını görmezden gelip terbiyesizlik yapmaya devam mı edeceksiniz? Yalandan ve iftiradan sorumlu bir atanmış memurunuzla iftira ve hakarete arsızca devam mı edeceksiniz?

"CEVAP VERMEYENLER TÜRKİYE'DEKİ İŞBİRLİKÇİLERİDİR"

Bakın kardeşlerim, bir hafta önce açık bir çağrı yaptık, Cumhurbaşkanı Biden'a önce gereken cevabı vermeli ardından da fiili adımlar atmalıdır, dedik. Resmi olarak protesto edilmeli ve özür talep edilmelidir, dedik. Kendisinden başka herkesi hain ilan eden yerli ve milli iktidardan ses yok. Gıkları bile çıkmıyor. Kendileri alışmış olabilir ama biz ülkemizin onurunun çiğnenmesine alışık değiliz, alışmayacağız da... Trump hakaret eder, sesleri çıkmaz. Biden açıkça Türkiye'nin içişlerine karışacağını söyler, sesleri çıkmaz. Siz bu milletin onurunu nasıl böylesine çiğnetirsiniz? Tekrar ediyorum; Biden'a hak ettiği cevabı vermeyenler Biden'ın Türkiye'deki işbirlikçileridir."