Davutoğlu'ndan çok sert 'Pelikan' tepkisi: İstediler diye kahramanları hesaba mı çekeceksiniz?

Davutoğlu'ndan çok sert 'Pelikan' tepkisi: İstediler diye kahramanları hesaba mı çekeceksiniz?

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci'nin 'Pelikan' açıklamaları nedeniyle ifade vermesinin ardından Davutoğlu da çok sert açıklamalar yaptı. Temurci'nin 15 Temmuz kahramanın olduğunu hatırlatan Davutoğlu 'Pelikan istiyor diye 15 Temmuz kahramanlarını hesaba mı çekeceksiniz?' diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci'nin 'Pelikan' açıklamaları nedeniyle ifade vermesinin ardından Ahmet Davutoğlu da Twitter'dan çok sert açıklamalar yaptı.

Temurci'nin 15 Temmuz kahramanın olduğunu hatırlatan Davutoğlu 'Pelikan istiyor diye 15 Temmuz kahramanlarını hesaba mı çekeceksiniz?' diye sordu.

"HANGİ HUKUKA, MANTIĞA SIĞAR?"

Davutoğlu şunları kaydetti: "Dünya Hukuk Günü'nde, 15 Temmuz'da darbecilere karşı İstanbul'u ayağa kaldıran Genel Başkan Yardımcımız Selim Temurci'nin terör suçlamasıyla ifadeye çağrılması hangi akla, hangi hukuka, hangi mantığa sığar? Pelikan istiyor diye 15 Temmuz kahramanlarını hesaba mı çekeceksiniz?"

NE OLMUŞTU?

Selim Temurci, 'Pelikan' açıklamaları nedeniyle Emniyet'e ifade vermeye çağrılmıştı.

Gazeteci Çağlar Cilara'nın sorularını cevaplayan Temurci, 'Pelikan çetesi'nin FETÖ benzeri bir örgüt olduğunu ve Türkiye siyasetini dizayn ettiğini belirterek şunları kaydetmişti:

"Pelikan çetesi Türkiye'de kullanan ilk kişi benim. Bu çetenin FETÖ terör örgütünün metotlarını kullanarak Türkiye'nin siyasetinde, medyasında, bürokrasisinde ve iş dünyasında yapılandığını düşünenlerdenim. Bunu ne için söylüyorum. Bazı şeyleri çok hızlı yaşıyoruz ve unutuyoruz.

Ahmet Davutoğlu yaklaşık 2 yıl AK Parti’nin genel başkanlığını ve ülkenin başbakanlığını yaptı. Kendisi bir yurt dışı görevinden döndükten sonra malum MKYK’daki bir operasyonla bir darbe yapılmak istendi. Bir genel başkanın birlikte yol yürüdüğü insanların bu şekilde bir komplo kurması, Davutoğlu'nun istifa etmesini başlayan süreçtir. Ahmet Davutoğlu’nun ülkenin başbakanlığından partinin genel başkanlığından uzaklaştıran süreci tetikleyen ve başlatan süreci tetikleyen yapıdır Pelikan örgütü.

Biz eğer 28 Şubat’ta, 27 Nisan e-bildirisinde ülkeyi yöneten hükümete karşı yapılan girişimleri bir darbe olarak görmüşsek, Sayın Ahmet Davutoğlu’na o gün Pelikan bildirisi ile yapılanı da aynı kategoride değerlendirmemiz lazım. Pelikan zaten bizi hedef almazsa biz kendimizden şüphe duyarız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN