Davutoğlu’na ‘Ne demek istediniz?’ diye soramamak

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partili siyasetçiler ve muhalefet partilerinin temsilcileri her gün yeni parti teşebbüslerini yorumluyor.

Gazete köşeleri, internet siteleri, sosyal medya mecraları her gün yeni parti teşebbüslerine dair mülahazalarla dolup taşıyor.

Evlerde, sokaklarda, kahvehanelerde her gün yeni parti teşebbüslerinin sohbeti yapılıyor.

Televizyonlardaki siyasi tartışma programlarında bu gündeme kayıtsız kalınamıyor, her akşam yeni parti teşebbüsleri konuşuluyor.

Konuşuluyor, konuşuluyor, konuşuluyor…

Ama yeni parti teşebbüslerinin başlarındaki adamlar ‘ana akım’ televizyonlarda -genel olarak da ‘ana akım’ medyada- konuşamıyor, konuşturulamıyor.

Nasıl?

***

Habertürk, NTV, CNN Türk’teki siyasi tartışma programlarının moderatörlerine öyle acıyorum ki…

Demirbaş konuklarına “Ahmet Davutoğlu ne demek istedi?”, “Ali Babacan neyi hedefliyor?”, “Yeni oluşumlar ne kadar oy almayı umuyor?” diye sorarken, bu soruları herkesten evvel doğrudan doğruya Davutoğlu ve Babacan’a soramadıklarına nasıl da yanıyorlardır.

Bunu engelleyen bir kanun yok.

Resmi bir yönetmelik de yok.

Ama gayri resmi bir yönetmelik var işte, besbelli.

Yaptırım gücü ağır bir yasak…

Yoksa Ahmet Hakan Coşkun yahut Fatih Altaylı niye bizzat Davutoğlu ve Babacan’a müracaat etmeden onların etrafında dolanıp dursun ki?

Böyle gazetecilik mi olur?

***

Trajik.

Komik.

Trajikomik.

YORUMLAR (70)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
70 Yorum