En güzel resimli Mevlid Kandili mesajları ile bu faziletli güne nail olun

En güzel resimli Mevlid Kandili mesajları ile bu faziletli güne nail olun

Resimli, duygulu, ayetli, hadisli Mevlid Kandili sözlerini sevdiklerinizle Whatsapp, Instagram, Facebook, SMS aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Mevlid Kandili tebrik kartları ve görselleri ile bu mübarek geceyi sosyal medyada da duyurmak mümkün. İşte, en anlamlı Mevlid Kandili mesajları ve sözleri...

Son peygamber Hz. Muhammed'in doğum günü olan Rebiüevvel ayının 12. gecesi, bu yıl miladi takvime göre 17 Ekim 2021 Pazar gecesi idrak ediliyor. Bu kutsal gece ibadetlerle eda edilirken, en güzel kandil mesajları da paylaşılıyor. Sevdiklerinize ve dostlarınıza birbirinden güzel yeni resimli Mevlid Kandili mesajlarını ister Whatsapp, ister SMS ya da sosyal medyadan paylaşabilirsiniz.

Mübarek günün gelmesi ile birlikte vatandaşlarında en çok aradığı konuların başında resimli Mevlid Kandili mesajları geliyor. Sizler için hazırladığımız resimli Mevlid Kandili mesajları ile en güzel kısa ve öz Mevlid Kandili mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.

EN GÜZEL RESİMLİ MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Müslümanların ibadetlerle eda edeceği bu mübarek günün gelmesini siz de bir mesajlar kutlayabilir sevdiklerini ve dostlarınızı bu özel günde 1 mesajla mutlu edebilirsiniz. Sizler için en güzel resimli Mevlid Kandili mesajları haberimizden beğendiğiniz resmi kopyalayarak istediğiniz kişiye Whatsapp'tan yada sosyal medya hesaplarınızdan gönderebilirsiniz. İşte özenle seçtiğimiz resimli Mevlid Kandili sözleri...

19-11/08/mevlid-kandili-3.jpg

MEVLİD KANDİLİ'NİN ÖNEMİ

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda Hicri takvimde Rebiülevvel ayının 12. gecesidir. İslam Nebisi Ashab-ı Kiram, Emeviler ve Abbasiler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili, ilk defa hicretten yaklaşık 350 yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtimî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır. Mevlid, 'doğum zamanı' demektir.

19-11/08/mevlid-kandili-1.jpg

KANDİL MESAJINI NASIL GÖNDEREBİLİRİM?

Tek yapmanız gereken hangi sosyal ağdan kime mesaj göndermek istediğinizi seçmeniz ve tıklamanız. Öncelikle haberimizden beğendiğiniz Mevlid Kandili mesajlarını ya da resimli Mevlid Kandili mesajlarını kopyalamanız gerekiyor. Daha sonra göndermek istediğiniz kaynağa girip mesaj alanına yapıştırmanız daha sonra hem Whatsapp'tan, SMS'den Facebook'tan Twitter'dan yada Instagram gibi sosyal ağlara tıklayarak gönder tuşuna basmanız. Basit aşamaların ardından sevdiklerinize yada dostlarınıza bu mesajı kolaylıkla atabilirsiniz.

19-11/08/mevlid-kandili-2.jpg

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

* Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

* Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah'a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

19-11/08/mevlid-kandili-5.jpg

* Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

* Bu mübarek günlerimizde mümin kullara, özel ve vazgeçilmez dostlara ailecek dualarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun.

17-11/28/1-1511871719.jpg

* Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Mevlit kandiliniz mübarek olsun.

* Bugün kalbinize huzur, sofranıza bereket, üzerinize sıhhat serpilsin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

19-11/08/mevlid-kandili-6.jpg

* Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

* Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

* Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.

17-11/28/2-1511871725.jpg

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

* Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

KISA MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

* Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Mevlid kandilin mübarek olsun…

17-11/28/3-1511871730.jpg

* Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Mevlid kandilin mübarek olsun.

* Barış ve sevginin birleştiği, dostlukların daha çok büyüdüğü, hüzünlerin azaldığı, belki durgun belki yorgun, yine de mutlu ve umutlu nice hayırlı kandillere.

* Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

* Bu gecenin feyzi üzerinize rahmeti geçmişinize bereketi evinize nuru ahiretinize sıcaklığı yuvanıza dolsun Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

17-11/28/4-1511871735.jpg

* Bugün ellerini her zamankinden daha çok aç. Avucuna melekler gül koysun yüreğin coşsun kandilin mübarek, duaların kabul olsun.

* Ne zaman ki 'iyi ki'lerimiz 'keşke'lerimizden önde gider; O zaman hayatı yaşarız. Oysa çoğumuzu hayat yaşıyor. 'İyi ki'lerle dolu bir yaşam dileğiyle iyi kandiller.

* Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

17-11/28/5-1511871740.jpg

* Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

* Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun..

* Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Mevlid Kandilinizi kutlarım.

* Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

* Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

17-11/28/6-1511871744.jpg

* Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah'a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun Mevlid Kandili mübarek olsun.

* Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

* Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

17-11/28/7-1511871749.jpg

* Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün melekler sizinle, dualarınız kabul Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

* Sofranız afiyetle, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

* Bu gece mevlit gecesi dua edelim. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız af olsun. Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

* Ey güzeller güzelinin geldiği bu gece gecelerin en güzelisin. Bu doğuş hepimizin doğuşu, bu gece her yer apaydın olsun. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun…

* Gönlünüz ferah, aklınız sıhhatli olsun. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun…

17-11/28/8-1511871754.jpg

* Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

* Bir kucak sevgi, bir avuç dua, içten bir selam kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri. Eviniz huzur kalbiniz nur dolsun, mübarek Mevlid Kandiliniz kutlu olsun.

* Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed'in dünyaya şereflendirdiği gecedir O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Dualarımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, Mevlid kandiliniz mübarek olsun!

* Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

17-11/28/9-1511871759.jpg

* Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

* Bugün kalbinize huzur, sofranıza bereket, üzerinize sıhhat serpilsin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle... Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Bir kucak sevgi, bir avuç dua, içten bir selam kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri. Eviniz huzur kalbiniz nur dolsun, mübarek Mevlid Kandiliniz kutlu olsun.

* Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

17-11/28/10-1511871765.jpg

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun...

* Bugün Peygamber efendimizin doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında Rebiülevvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde Müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

* Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler.... İyi Kandiller....

* Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

17-11/28/11-1511871770.jpg

* Yakınlık ne mekanda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun Makamınız cennet Hz. Muhammed komşunuz olsun Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

17-11/28/12-1511871775.jpg

* Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmenizi dileriz.

* Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Mevlid Kandilin mübarek olsun.

17-11/28/13-1511871779.jpg

* Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle kandilinizi kutlar size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.

* Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Mevlid Kandilinizi kutlarım.
Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

* Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..

17-11/28/14-1511871785.jpg

* Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız kandil kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

* Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

19-11/08/mevlid-kandili-7.jpg

* Zâde duygular yükselsin göklere, yükseklerde hafakan, gözlerde yaşlar, ona susamış dudaklar kadar, açılan eller var. Kandiliniz mübarek olsun.

* Bu gece peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya şereflendirdiği gecedir O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, Mevlid Kandiliniz mübarek olsun!

17-11/28/15-1511871792.jpg

* Umutlarımız gerçek mutluluklarımız daim Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Hu diyelim dilde zikir yürekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun...

* Şeytan senden çok uzakta, melekler başucunda olsun, duaların kabul, kederlerin son bulsun. Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

* Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar ve hacetin görülür. Hayırlı Kandiller

17-11/28/16-1511871797.jpg

* Duadır insanı ısıtan, inançtır yarına uyanmamızı sağlayan hayırlısıdır temennimiz her kararın başında... Hayırlı Kandiller.

* Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.-Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

* Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

19-11/08/mevlid-kandili-8.jpg

* Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

* Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

* Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihat eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

17-11/28/17-1511871802.jpg

* Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

* Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim... Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım... Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak... Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

* Bu gece nur inmiş kalplere bir gül verilmiş tüm sevenlere işte bu sevenlerin duası semalarda buluşmuş bu gece dualarda buluşalım. Hayırlı Kandiller.

19-11/08/mevlid-kandili-9.jpg

* Allah hepimize Efendimiz'in şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin. Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Umutlarımız gerçek mutluluklarımız daim Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Hu diyelim dilde zikir yürekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun.. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun..

17-11/28/17-1511871808.jpg

* Şeytan senden çok uzakta, melekler başucunda olsun, duaların kabul, kederlerin son bulsun. Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Bu gece nur inmiş kalplere bir gül verilmiş tüm sevenlere işte bu sevenlerin duası semalarda buluşmuş bu gece dualarda buluşalım. Hayırlı Kandiller.

* Allah hepimize Efendimiz'in şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin. Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Nuruyla alemimizi Şereflendiren Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmanız dileğiyle. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Allah'a kulsun, zülmetler içinde parlayan nursun, senin gibi hakikatli dostun, Mevlid Kandilin mübarek olsun.

* Ey yüce peygamber senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Bizleri şefaatinden mahrum etme. Amin! Mevlid Kandiliniz Mübarek, dualarınız kabul olsun.

17-11/28/18-1511871814.jpg

* Allah hepimize Efendimiz'in(sas)şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin. Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Hu diyelim dilde zikir yürekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun... Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun...

* Tarihte bugün: Güneş'in Mekke'den doğduğu saptandı. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun....

* Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle... Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

* Mübarek günler vardır , beraberce kutlamak için . Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun .

* Es -Selamun Aleykum; Nuruyla alemimizi Şereflendiren Efendimizin Şefaatine nail olmanızı dileriz. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Süphesiz, Allah ve Melekleri Peygambere Salat Ediyorlar.' Ey iman edenler! Sizde ona Salat edin, Selam edin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

17-11/28/20-1511871833.jpg

* Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

MEVLİD KANDİLİ DUASI

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

Ya İlahel Alemin

İlk yarattığın nur Efendimiz'in nuruydu. Sen O'nu var etmeden evvel gündüzün geceden, baharın da kıştan farkı yoktu. İyilikler, kötülüklerle iç içe; akıl nefse yenik, ruh da bedenin esiri idi. O Güzeller Güzeli Varlığın sırrını keşfedip akla yüksek hedefler gösterdi düşünceye kapılar açıp insanın ebedlere namzet olduğunu âlemşümul bir dille haykırdı. Böyle bir elçiyi insanlığa bahşetmenden ve sayısız nice nimetlerinden ötürü sana sonsuz hamd ü senalar olsun Ya Rabbi! Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allâh'ım! Mahlûkatın adedince, Zatının rızası, Arşının ağırlığı ve kelimelerinin toplamınca Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve O'nun ehli ve ashabı üzerine salât ü selamla bir kere daha yâdederek huzûr-u İlahi'de el açıp yakarıyoruz.

Allahım!

Duamızın sonunda Sana olan minnet ve şükran hislerimizi bir kere daha tekrarlıyor, Resûl-ü zîşânı, âlini, ashabını bir kez daha salavâtlarla anıyor ve dualarımızı kabul buyurmanı istirham ediyoruz. Ne olur, bizlerin dualarına icabet buyur ya Rabbi! Amin ve selamün alel murselin vel hamdü lillahi Rabbil-alemin

19-11/08/mevlid-kandili-10.jpg

MEVLİD KANDİLİ'NDE NELER YAPILIR?

İslam dininde yalnızca Mevlid Kandiline özel bir ibadet bulunmamaktadır. Bu nedenle Mevlid Kandili'nde standart ibadetler uygulanır. İşte Mevlid Kandilinde yapılabilecek olan ibadetler;

Kur'an-ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. (Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver) Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. Nafile namazı nasıl kılınır, aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Tevbe istiğfar nedir aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı. Müminlerle helalleşilmeli, onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. Kişi kendine ve diğer Mümin kardeşlerine hatta isim zikrederek dualar etmeli. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli. O gece ile ilgili ayetler, hadisler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va'z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevi iklimlerinde vesileleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli. Hayattaki manevi büyüklerimizin, üstatlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR

Dinimizde Mevlid Kandili namazı olarak özel bir namaz yoktur ancak 12 rekat olarak kılınabilir bunun dışında bir de 4 rekatlık tesbih namazı vardır.

MEVLİD KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak savap olarak nitelendirilebilir. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

9 Ağustos 2021 Pazartesi / Muharrem Ayının Başlangıcı (Hicri Yılbaşı)

19 Ağustos 2021 Perşembe / Aşure Günü

8 Eylül 2021 Çarşamba / Safer Ayının Başlangıcı

7 Ekim 2021 Perşembe / Rebiülevvel Ayının Başlangıcı

17 Ekim 2021 Pazar / Mevlid Kandili

6 Kasım 2021 Cumartesi / Rebiülahir Ayının Başlangıcı

5 Aralık 2021 Pazar / Cemaziyelevvel Ayının Başlangıcı

4 Ocak 2022 Salı / Cemaziyelahir Ayının Başlangıcı

2 Şubat 2022 Çarşamba / Recep Ayının Başlangıcı (Üç Ayların Başlangıcı)

3 Şubat 2022 Perşembe / Regaip Kandili

27 Şubat 2022 Pazar / Miraç Kandili

4 Mart 2022 Cuma / Şaban Ayının Başlangıcı

17 Mart 2022 Perşembe / Berat Kandili

2 Nisan 2022 Cumartesi / Ramazan Ayının Başlangıcı

27 Nisan 2022 Çarşamba / Kadir Gecesi

1 Mayıs 2022 Pazar / Ramazan Bayramı Arife Günü
2 Mayıs 2022 Pazartesi / Ramazan Bayramı 1. Gün
3 Mayıs 2022 Salı / Ramazan Bayramı 2. Gün
4 Mayıs 2022 Çarşamba / Ramazan Bayramı 3. Gün

2 Mayıs 2022 Pazartesi / Şevval Ayının Başlangıcı

1 Haziran 2022 Çarşamba / Zilkade Ayının Başlangıcı

30 Haziran 2022 Perşembe / Zilhicce Ayının Başlangıcı

8 Temmuz 2022 Cuma / Kurban Bayramı Arife Günü
9 Temmuz 2022 Cumartesi / Kurban Bayramı 1. Gün
10 Temmuz 2022 Pazar / Kurban Bayramı 2. Gün
11 Temmuz 2022 Pazartesi / Kurban Bayramı 3. Gün
12 Temmuz 2022 Salı / Kurban Bayramı 4. Gün

30 Temmuz 2022 Cumartesi / Muharrem Ayının Başlangıcı (Hicri Yılbaşı)

18 Ağustos 2022 Pazartesi / Aşure Günü

28 Ağustos 2022 Pazar / Safer Ayının Başlangıcı

27 Eylül 2022 Salı / Rebiülevvel Ayının Başlangıcı

7 Ekim 2022 Cuma / Mevlid Kandili

27 Ekim 2022 Perşembe / Rebiülahir Ayının Başlangıcı

25 Kasım 2022 Cuma / Cemaziyelevvel Ayının Başlangıcı

24 Aralık 2022 Cumartesi / Cemaziyelahir Ayının Başlangıcı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN