Denizli’de termal çamurundan krem üretildi

Denizli’de 20 yıldır şifalı termal çamurundan çeşitli ürünler üreten turizmci Mustafa Şen, kokusundan arındırdığı çamura çeşitli yağları katarak ağrı kesici krem üretmeyi başardı.

Denizli, Sarayköy’ün Tekkehamam mevkiinde bulunan termal kaynaklar üzerine uzun yıllardır araştırmalar ve çalışmalar yürüten, ayrıca kendi termal bir tesisini de işletmeyi sürdüren Mustafa Şen, termal çamurundan bugüne kadar yüz maskesi, cilt bakım ürünleri, şampuan ve ayak kokusunu giderici ayak bakım kremi gibi birçok ürün üretmeyi başardı.

Şen, son olarak kokusundan arındırdığı termal çamurun içine faydalı birçok yağ çeşidini karıştırarak ağrı kremi girişiminden de olumlu sonuç aldı.

4t.jpg

Birçok bakım ürünü ve krem üretti

Bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri hakkında konuşan "Sarayköy Tekkehamam mevki'inde 30 yıldan bu yana 80 yataklı termal tesis işletiyorum. 10 yıl önce bulduğum bir teknikle, Türkiye’de ilk kez termal çamurun bataksı kokusunu gidermeyi başardım. Kokuyu ortadan kaldırdıktan sonra termal çamurdan krem yaptım. Yine termal çamuru kullanarak yüz ve vücut maskesi, cilt bakım ürünleri, termal çamurdan şampuan ve ayak kokusunu giderici termal çamurdan ayak bakım kremleri ürettim” dedi.

t03-001.jpg

“Herkes rahatlıkla kullanabilir”

TÜBİTAK desteğiyle yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarından olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini ifade eden Şen, “Şimdide termal çamurun içine farklı yöntemlerle elde edilmiş tıbbı aromatik bitkilerin yağlarını da karıştırarak ağrı kremi yaptım. Peloid çamur kremini herkes otele gelmeden evinde de rahatlıkla kullanabilir. Ağrı kremini romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde, bel ağrısı, miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji, sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir" şeklinde konuştu.

t02-001.jpg

“Kıymeti bilinmiyor”

Termal suyun, içindeki maddeler nedeniyle çok kaliteli olduğuna dikkat çeken Şen, “Türkiye’de sadece Denizli’de termal çamur ile ilgili ruhsatlar var. Şifalı su zengini olan Denizli’de özellikle sağlık turizminde termal su ve çamur birlikte insanlara sunulmalı. Termal su ve termal çamur zengini Denizli’de insanlar bu değerin farkında değiller” ifadelerini kullandı.

t01-001.jpg

“Lud Gölü çamurundan daha üstün”

Üretim yapılan çamurun kalitesine de değinen Mustafa Şen şunları ifade etti:

“Ürettiğimiz ürünlerin tamamı Sağlık Bakanlığı’ndan alınan izinler ve ruhsatlarla hazırlanıyor. Bölgemizdeki peloid çamurun kalitesi İsrail’deki Lud Gölü çamurundan daha üstün. 90 derece sıcaklıktan çıkan termal çamur, içindeki organik ve inorganik bitki yosunu nedeni ile yüksek mineral içeriyor. Cildi mineral ve vitaminlerle besleyerek yaşlanmasını ve kırışmasını önlüyor. Ağrıyan eklem bölgelerine termal çamur ısıtıldıktan sonra uygulanıyor. Folyo ile sarılan bölge yarım saat çamurlu durduktan sonra yıkanıyor. Yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde de çamur kullanılabilir. Termal çamurdan yaptığımız sabun ise saçlara doğal güzellik verir. Mantar egzama, cilt kaşıntılarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN