Deprem Türk Telekom'u da salladı... Toparlanması 6 saat sürdü

Deprem Türk Telekom'u da salladı... Toparlanması 6 saat sürdü

İstanbul'u sallayan depremden sonra vatandaşlar yakınlarını aramak isteyince GSM operatörlerinde yaşanan yoğunluk hizmeti aksattı. Türkcell ve Vodafone kısa sürede sorunu aşarken, Türk Telekom ise kullanıcılara yaklaşık 6 saat sonra kısmi hizmet verebildi.

İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik deprem büyük paniğe neden oldu. GSM operatörleri Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom alt yapıları depremi izleyen dakikalarda yoğunluğu karşılayamadı. 

Türkcell ve Vodafone kullanıcılarının operatörleri yaşanan kesintiden kısa süre sonra yeniden iletişime açılırken, Türk Telekom kullanıcıları yaklaşık 6 saat boyunca cep telefonlarından ileitşim kuramadı. 

Saat 20:20'den sonra Türk Telekom kullanıcıları hizmet alabildi. Yüklenme sonrasi tamamiyla ana sebekennin çöktüğü, saat 18.00 itibariyle tüm Türkiye'de ses trafiğinin sıfıra düştüğü öğrenildi.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Türk Telekom ise sosyal medya hesabı üzerinden aksaklık için 'yoğunluk' açıklamasını yaptı:

"Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN