Survivor Derya Can Göçen kimdir kaç yaşındadır nerelidir ve ne iş yapıyor?

Survivor Derya Can Göçen kimdir kaç yaşındadır nerelidir ve ne iş yapıyor?

Serbest dalış rekortmeni Derya Can Göçen, Survivor 2020’de. Peki alanında üst üste dünya şampiyonu olan Derya Can Göçen kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve ne iş yapıyor? İşte milli takıma en çok seçilen ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu ile ilgili bilgiler…

Surivor 2020 kadrosunun açıklanmasının ardından Derya Can Göçen’in hayat hikâyesi merak konusu oldu. Milli sporcu olarak tanınır ve beden eğitimi mezunudur. Derya Can Göçen, 1979’da Çanakkale’de doğdu. 8 yaşındayken atletizme başladı.

DERYA CAN GÖÇEN KİMDİR?

Derya Can Göçen 12 Ekim 1979 Çanakkale doğumludur. Derin Helen adında bir kızı ve Poyraz Mustafa adında da bir oğlu vardır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü mezunudur. 8 yaşındayken atletizme başlamıştır. Küçük yaştayken bölgede düzenlenen şampiyonalarda madalya kazanmıştır. Lisede tekvando ile tanışmış ve 2000 Olimpiyatları kadrosuna seçilmiştir.

 

Sualtı korkusu olan Derya Can Göçen bu korkusunu yenmek için 15 yaşındayken tüplü dalışa başlamıştır. Çanakkale Dalış Okulu’nda serbest dalış sporuna başlamıştır. İlk serbest dalışını 21 Eylül 2002’de yapmıştır. Derya Can Göçen, serbest dalışta 5 dünya rekoru elde etmiştir. 40’tan fazla Türkiye rekoru kıran Derya Can Göçen, ülkemizde milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcudur.

20-02/11/derya-canjpgy.jpg

Derya Can Göçen, tek nefesle 111 metreye dalabilir. Nefesini 6.5 dakika tutup havuzda 204 metre yüzebilir. Antalya Kaş’ta paletsiz değişken ağırlıklı ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metre dalarak dünya rekoru kırmıştır. Ardından değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde de 111 metre dalarak yeni bir rekor kırmıştır. Derya Can Göçen’in Survivor 2020’de nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN