Halep'in doğusuna Fırat Kalkanı planı

Halep'in doğusuna Fırat Kalkanı planı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ı kuşatan ÖSO güçlerinin Suriye rejimi, Rusya ve İran'ın katliamlar yaptığı Halep'in doğusuna sarkma planı üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bölge kaynakları Halep'teki çıkmaz için konuşulan planın Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerin şekillendireceğini dile getirdi.

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Halep'te yiyecek ve sağlık ihtiyacının karşılanamaz hale gelmesi, şehri terketmeye çalışan sivillerin bombaların hedefi olması tabloyu daha vahim bir hale getirdi. BM Güvenlik Konseyi de dün bir kez daha Halep'te ateşkes ihtimalini yok saydı. Halep'in doğusundaki insanlar için tek umut muhalifler adına Rusya ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkması. Karar'ın bölge kaynaklarından aldığı bilgilere göre, son günlerde dile getirilen ve üzerinde çalışılan bir diğer ihtimal ise El Bab'da bulunan TSK destekli ÖSO güçlerinin Fırat Kalkanı harekatıyla Halep'in doğusuna geçmesi.

TOPTAN YOK ETMEK İSTİYORLAR

Rusya ve Türkiye'nin Halep'in doğusunun ÖSO'ye bırakılması konusunda bir anlaşma yapmak üzere olduklarını belirten bölge kaynakları, muhaliflerin ağır darbe yemesi nedeniyle masanın bozulduğunu belirttiler. Rusya ve rejimin Halep'in doğusunda savaşan muhaliflerin tamamını yok etmeye kararlı olduğunu ifade eden kaynaklar, “Halep'te muhalifler hiç olmadığı kadar büyük zarar gördü. Halk katledildi. Tablo moral bozucu olunca Rusya masadan kalktı. Çünkü bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyorlar. Halep'teki muhalif savaşçılar çok iyi eğitimli ve deneyimli. Bunu bildikleri için uzlaşmıyorlar, ateşkes ilan etmek istemiyonlar, insani koridor bile açmıyorlar. Toptan yok etmek istiyorlar” dedi.

KİMLİKSİZ UÇAKDAN SONRA MUHALİFLERİN DE HEDEFİ İRAN

Öte yandan El Bab'daki Türk Özel Kuvvetler Birliğinin hava bombardımanıyla vurulması sonrası soruşturma sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde yaptığı “Ne Rusya ne de Suriye” açıklaması sonrası gözler “üçüncü bir ülke” ihtimaline çevrildi. Kimliği belirsiz uçaklar stratejisiyle saldırı iddiasını ilk olarak Karar gündeme getirmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da uçağın Esad rejimine ait olmasına rağmen, hedefi gösteren İHA'nın kime ait olduğunun belirlenemediğini açıkladı. Saldırıda bir üçüncü ülke ihtimali güçlendi. Tüm bu gelişmelerin yanısıra geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz uçaklar İran'ın kontrolündeki Halep'in kuzey batısındaki Nubbul ve Zehra kasabalarını 6 sorti ile vurmuştu. Hizbullah militanlarının bulunduğu belirtilen kasabalar dün gece de muhalifler tarafından grad füzeleriyle vuruldu. Güvenilir kaynaklar Türk askerlerine yönelik saldırıda İran üzerindeki şüphelerin arttığını belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN