NATO toplantısında Ermeni vekile şık cevaplarla soğuk duş!

NATO toplantısında Ermeni vekile şık cevaplarla soğuk duş!

NATO toplantısında DEAŞ, 'soykırım' ve FETÖ ile mücadele konusunda sorular soran Ermenistan milletvekili Koryun Nahapetyan'a bakanlar Faruk Özlü, Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar şık cevaplarla karşılık verdi.

İstanbul'da yapılan NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıllık Genel Kurulu toplantısında Ermenistan Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan'ın Türkiye karşıtı sorularına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar sert cevaplar verdi. 

ÖNCE DÜRÜST OLUN

Nahapetyan'ın Türkiye'in DEAŞ'a destek verdiği yönündeki suçmalarına Bakan Çavuşoğlu sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Değişik görüşlerimiz olabilir. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmalısınız. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Nasıl söylersiniz DAEŞ'e destek verdiğimizi. Bugüne kadar hangi ülke Türkiye'nin öldürdüğü kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür. Hiç de dürüst olmayan biçimde DEAŞ'a destek verdiğimizi söylüyorsunuz" dedi.

PKK İÇİNDEKİ ERMENİ TERÖRİSTLERİ HATIRLATTI

"Bugüne kadar sözde soykırım yalanını gündeme getiriyorsunuz" diyen Bakan Çavuşoğlu, soykırım iddialarının araştırılması için komisyon teklifine Ermenistan’ın ’hayır’ dediğini belirterek, "Siz yalanı tercih ediyorsunuz. Kendinize güveniniz yok. Madem bilimsel bir çalışmaya inanmıyorsunuz yalanı tercih ediyorsunuz. Biraz önceki suçlamalarınızı reddediyorum. Tipik bir maalesef dürüstlüğe sığmayan yaklaşımın bir göstergesidir. Bu konudaki politikalarımız son derece nettir. Yakaladığımız, öldürdüğümüz PKK’ların içinde Ermeniler de var. Bunu da bilgilerine sunmak isterim" dedi.

Bugünkü oturumda ise Ermeni vekilin küstah çıkışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar sert tepki gösterdi. Nahapetyan, sözde Ermeni soykırımını 26 ülkenin tanıdığını hatırlatarak bu konuda herhangi bir soruşturmaya yer olmadığını öne sürdü. Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki varlığını da eleştiren Nahapetyan, Türk askerinin Suriye’den ne zaman çekileceğini sordu.

AKAR: AHLAKSIZLIK, İFTİRA, YALAN

Ermeni vekilin küstah sözde Ermeni Soykırımı iddialarana Akar şu karşılığı verdi:

“Ermeni soykırımını bazı ülkelerin kabul etmiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Soykırımla ilgili her ülke kendi hakkını kullanarak kabul edebilir. 16 yüzyılda Galile dünya dönüyor dediğinde, bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiç bir zaman dünyanın döndüğü gerçeğini değiştirmedi. Dolayısıyla bütün ülkeler ‘Soykırım var’ dese dahi, soykırım olmadığı gerçeğini değiştiremez” diye yanıt veren Akar, Suriye ve Irak’taki mehmetçik ile ilgili de “Suriye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiğimiz şeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir şekilde Suriye’yle, Irak’la, toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok."

Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. Ya son derece cahil, ya son derece art niyetli. Başka izahı yok çünkü Türk Silahlı Kuvvetlerinin Halep’le ilgili tek bir münasebeti yok. Attığı mermi yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu anlaşılmaz bir şey. Mutlaka sayın milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlarıyla konuşup, orada ne olup bittiğini öğrenmesi lazım. Halep’le ilgili Türkiye’nin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tek mermi attığını söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradır, yalandır, ahlaksızlıktır.”

Ermeni vekilin tahrik edici sorularına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de muhatap olmak zorunda kaldı. Özlü'nün cevabı da sert oldu. 

Sözde soykırım ve Karabağ sorunuyla ilgili Fransızca soru soran Ermeni Parlamentere, Bakan Özlü, "Sorunuz bizim için kabul edilebilir değil. Bilim ve teknoloji ile ilgili değil. Eğer "soykırımdan" bahsedecekseniz, bu toplantının konusu değil" karşılığını verdi.

Bakan Özlü, "Türkiye'nin iç politikası sizin meseleniz değil, sorunuzu tamamen reddediyorum. Çok yazık. Sorunuza yanıt vermek istemiyorum" diyerek diğer soruya geçti.

BYLOCK'U BİLE SORDU

Avrupalı kadın bir parlamenter de Bakan Özlü'ye Bylock sorusu yöneltti. Bylock'un dileyen herkes tarafından iphone uygulaması olarak yüklenebileceğini hatırlatan parlamenter, "Sadece telefonuna yüklediği için bu insanları soruşturma kapsamına alıyorsunuz. Telefonuna indiren normal bir insanla, suç işleyeni nasıl ayıt edeceksiniz" diye sordu. Bakan Özlü soruya, “Buna cevap vermek çok zor, bu tür siber mücadeleler 21. Yüzyılın yeni bir hybrid savaş biçimi. Bu tür tehditlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ve tabi ki hangisinin böyle bir tehdit olduğu, hangisinin teknolojik olduğunun ayrımını yapmak çok zor. Bu zor bir soru" cevabını verdi

FETÖ DERSİ

Aynı Parlamenter telefonuna Bylock programını yüklemesi halinde bunun Türk hükümeti için bir suç teşkil edip etmeyeceğini sordu. Bunu darbe ile alakalı kullanımını nasıl ayırt edeceksiniz" diye de ekledi. Bakan Özlü bu kez, “Sanırım sorunuz, terörist faaliyetten nasıl ayırt edileceği. Bu teknolojiyle ilgili değil daha çok istihbarat ve polisin çalışmalarıyla ilgili" karşılığını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN