DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı: Cumhurbaşkanı'na biz de anlatamamışız

Eski Hazine Müsteşarı, DEVA Partisi ekonomi ve finans politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, KARAR TV canlı yayınında yazarlarımızın sorularını cevapladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında açıklanan ekonomi paketini yorumlayan Çanakçı "600 milyar TL çarpan etkisini biz de bulamadık" dedi. Çanakçı Maliye Bakanı Albayrak'ın Çin'i örnek vererek dile getirdiği "Yatırım için demokrasi şart değil" çıkışını eleştirdi. Çanakçı Çin ekonomisiyle ilgili rakamlar verirken "Son 5'teki ülkelerin tamamı parlamenter sistemle yönetilmeyen ülkeler. ABD hariç ilk 20'deki ülkelerin tamamı ise başkanlık sistemle yönetilmiyor" dedi.

İbrahim Çanakçı, kendi dönemlerinde yakalanan ekonomik başarıda kilit kavramın 'güven' olduğunu belirtti.

İbrahim Çanakçı'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sık sık dile getirilen faiz-enflasyon ilişkisiyle ilgili formülü de programda soruldu. Çanakçı "Bizim zamanımızda toplantılard sık sık konuşurduk. Demek ki biz de ikna edemimişiz" diyerek yaklaşımın yanlış olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinin içe kapanma sinyalleri verdiğini vurgulayan Çanakçı "Ekonomiyi düzeltmek Ali Babacan'ın parmak şıklatması kadar kolay mı? Yoksa dışarıda özel bağlantılarınız mı var" sorusuna da cevap verdi.

KARAR TV'Yİ TAKİP EDİN BİLDİRİMELRİ AÇIN:

https://www.youtube.com/channel/UCoLyFzOzAzNG_-oR-O4relg?view_as=subscriber