Tunahan Elmas kimdir, kaç yaşında, nereli? DEVA Partisi kurucusu

Tunahan Elmas kimdir, kaç yaşında, nereli? DEVA Partisi kurucusu

2018 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Tunahan Elmas, Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin 90 kişilik kurucular kurulu listesinde yer aldı. İşte, Tunahan Elmas biyografisi...

AK Parti'den istifa ederek kendi partisini kuran Ali Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) için kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na resmen iletti. Babacan'a, Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin de eşlik etti. Babacan'ın yeni partisinin kurucular kurulu da belli oldu.

Listede sürpriz isimler yer alırken, daha önce AK Parti'den milletvekili aday adayı olan fakat liste dışı kalan Tunahan Elmas'ın ismi dikkat çekti. 25 yaşındaki hukukçunun daha önce Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nde yer alacağı iddia edilmişti.

0320201249115267909.jpg

TUNAHAN ELMAS'IN HAYAT HİKAYESİ

1995 yılında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde dünyaya geldi.

İlköğretimini Giresun Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi Giresun Atatürk Anadolu Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimi 2018 yılında Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından stajyer avukatlık yaptı.

Üniversite öğrenciliği yıllarında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Üniversite Birimi'nde (ÜNİAK) eğitim sorumlusu olarak görev yapmasının yanı sıra Beykent Üniversitesi AK Parti Teşkilat Başkanlığı yapan Tunahan Elmas, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmasına karşın partisi tarafından tercih edilmedi.

0320201244025265263.jpg

Bir dönem Yeni Şafak gazetesinin internet servisinde editörlük yapan Elmas, burada siyaset tarihi üzerine özel dosyalar ve programlar hazırladı. 25 yaşındaki DEVA Partisi kurucusunun, 'Tarihe Yön Veren Geri Dönüşler: Tam Bitti Derken' isimli bir kitabı bulunmaktadır. 2019'da piyasa çıkan kitap, dünyadan 8, Türkiye'den 5 olmak üzere Napolyon, Hitler, Lenin, Mao, Gandhi, Humeyni, Mandela, Aliya, Mustafa Kemal, Ecevit, Erbakan, Demirel ve Türkeş gib liderlerin siyasete geri dönüş hikayeleri yer almaktadır.

0320201244245260940.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016 yılında TRT 1'de gerçekleştirdiği 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını'nda soru soran isimlerden biri olan Tunahan Elmas, Erdoğan ile çekilen fotoğrafını da sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Barışa Bak platformunun düzenlediği Barış Treni projesinin aktivistlerinden biri olan Tunahan Elmas, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldı.

0320201254255267198.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1995 doğumlu olan Tunahan Elmas, 2021 yılı itibarıyla 26 yaşındadır ve bekardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @tunahanelmas, Twitter'da @avtunahanelmas, Facebook'ta @tunahan.elmas.kfy, Youtube'da @tunahanelmas kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN