DEVA Partisi'nden AYM uyarısı: Böyle giderse iç hukuk yolu konumunu kaybedebilir

DEVA Partisi'nden AYM uyarısı: Böyle giderse iç hukuk yolu konumunu kaybedebilir

İrfan Fidan'ın AYM üyesi olarak atanmasını eleştiren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu "Bu atamayı yapanlar, Anayasa Mahkemesi'ne ve ülkenin itibarına nasıl zarar verdiklerinin farkında değillerdir. Çünkü Mahkeme, AİHM için etkili iç hukuk yolu konumunu kaybedebilir" uyarısı yaptı.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurulda görüşülmekte olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi hakkında görüşlerini dile getirdi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOKSA TEKNOLOJİ DE GELİŞMEZ"

Yeneroğlu şunları kaydetti: "Şayet ülkenizdeki gençlerin neredeyse tamamı bir başka ülkede, bir Batı ülkesinde yaşamanın hayalini kuruyorsa, gençler 'imkanım olsa bu ülkede yaşamam' diyorsa, şapkayı önünüze koyup düşünmek zorundasınız. Kaldı ki kaçırılan nokta, teknolojik gelişmişlik için destek ve vergi indiriminin yeterli olamayacağıdır. Çünkü ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede teknoloji gelişemez."

"YARGITAY İÇİN UTANÇ VERİCİ"

İrfan Fidan'ın, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilme sürecini de eleştiren Yeneroğlu, "Fidan'ın, Yargıtay'da cübbe dahi giymeden seçimlerden ilk sırada çıkmasının, Yargıtay ve hukuk sistemi için ciddi bir utanç" olduğunu söyledi. 

"FARKINDA DEĞİLLER AMA..."

"Anayasa Mahkemesi'nin bağımsızlığının ciddi biçimde şüpheye düşürüldüğünü" ifade eden Yeneroğlu, "Bu atamayı yapanlar, Anayasa Mahkemesi'ne ve ülkenin itibarına nasıl zarar verdiklerinin farkında değillerdir. Çünkü Mahkeme, AİHM için etkili iç hukuk yolu konumunu kaybedebilir. Sonrasında istediğiniz kadar 'hukuk reformu' diye kapı kapı dolaşın" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN