DEVA Partisi'nden tepki: FETÖ ile tehdit ediyor, şiddetle kınıyorum

DEVA Partisi'nden tepki: FETÖ ile tehdit ediyor, şiddetle kınıyorum

DEVA Partisi, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'ya cevap veren AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın açıklamalarının ardından geri adım atmayan Soylu'ya tepkisini yineledi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu 'Anayasa Mahkemesi Başkanı'na FETÖ desteği iması şaşırtmamalı. Sözde tehdit ediyor. Şiddetle kınıyorum' dedi. AYM Başkanı Arslan'ın bir dönem Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptığını belirten Soylu 'Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini ben FETÖ'den ihraç ettim' demişti.

DEVA Partisi, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'nun "FETÖ iması"na sert tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaşım yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu "Anayasa'dan bihaber, toplantı ve gösteri yapanları engel terör örgütü ile mücadele olarak değerlendirecek kadar hukuk devleti anlayışından uzak bir uygulama, Anayasa Mahkemesi Başkanı'na FETÖ desteği iması şaşırtmamalı. Sözde tehdit ediyor. Şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, daha önce de Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini belirmişti. Soylu'nun AYM Başkanı'na yönelik sözlerini eleştiren Yeneroğlu, şunları kaydetmişti:

"Anayasa'ya göre; "Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Ciddiye almıyor olsa da buna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dahildir.

"İÇİŞLERİ BAKANI'NI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ"

4 yıldır içişlerinden sorumlu Bakan, Anayasa Mahkemesi Başkanına araba ile kendi ülkesinde tek başına yolculuk yapabilmenin, bisikletle işe gelip gidebilmenin ne kadar tehlikeli olduğunu bizzat itiraf ediyor. Birisi ona bundan kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatabilir mi acaba?

İşkence ve kötü muameleye onay veren, AYM Başkanı'nı hedef alan, görev alanı olan cadde ve sokaklardaysa güvenlik zaafiyeti olduğu ikrarında bulunan İçişleri Bakanı demokratik hukuk devletinin bütün unsurlarıyla tezat içerisindedir. İçişleri Bakanı'nı istifaya davet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi'nin şehirler arası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef almış ve 'ilginç' bir çağrıda bulunmuştu:

"Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Hadi git gel, özgürüz ya. Tamamen her şey güvenlik altında, hadi git. Niye polis koruması alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsunuz. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı? Ben varım. Tek başıma arabamla gitmeye ben varım, sen var mısın?

Her yere. Biz buralardan gideriz. Ama ne olursunuz bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor, ayağımızı topal, bizi naçar bırakmayın, bizi zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz."

ARSLAN'DAN BİR HAFTA SONRA TEPKİ

Soylu'nun açıklamalarına bir hafta sonra tepki gösteren AYM Başkanı Zühtü Arslan da kullanılan dilin kimliği ve kişiliği yansıttığını belirterek "Mesnevi'de Mevlana'nın, 'İnsan, dilinin altında gizlidir. Bu dil, canın kapısına perdedir. Bir rüzgar perdeyi savurunca, evin içindeki sır bize aşikar olur" demişti.

Arslan şunları kaydetmişti: "Birincisi herhangi bir metni eleştirmek için öncelikle onu okuyup anlamak gerekir. Bu yargı kararları için de geçerlidir. Daha kararın gerekçesi bile yayımlanmadan tamamen varsayımlar üzerinden yapılan veya yayımlandıktan sonra okunmadan yöneltilen eleştiriler kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme sonucunu doğurmaktadır. Kararlara yönelik bazı eleştirilerden görüyoruz ki kararlarımız okunmadan, bazen de okunduğu halde yeterince anlaşılmadan eleştirilmektedir. Halbuki sağlıklı bir eleştiri, okumayı ve okunanı doğru anlamayı gerektirmektedir. Aksi takdirde kararda söylenmeyenler, söylenmiş gibi gösterilebilmektedir.

İkinci olarak eleştirinin eleştirilenler bakımından etkili ve faydalı olabilmesi büyük ölçüde kullanılan üsluba bağlıdır. Çoğu kez 'nasıl' söylediğiniz, 'ne' söylediğinizin önüne geçer. Hiç şüphesiz üslup ya da ifade tarzı da ifade özgürlüğünün güvencesi altındadır. Elbette herkes dilediği üslubu tercih etmekte serbesttir. Ancak yargı kararından ziyade kararı verenlere odaklanan ve eleştiri ötesine geçen ifadelerin fayda getirmeyeceği, zira eleştiriyi mecrasından uzaklaştıracağı açıktır."

SOYLU POLEMİĞİ SÜRDÜRDÜ

Arslan'ın açıklamasına Soylu ise tepki gecikmedi. AYM Başkanı Arslan'ın bir dönem Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptığını belirten Soylu "Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini ben FETÖ'den ihraç ettim" demişti.

Soylu şunları söylemişti: "AYM başkanımıza bir kabahat buluyor değilim ama bir tespiti ortaya koyuyorum. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben uzaklaştırdım, ihraç ettim FETÖ’den…Demek ki devlete adam alırken dikkat edilmesi lazım."

SOYLU'NUN TEPKİ ÇEKEN KONUŞMASI:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN