Dişçiler açık mı? Dişçiler ne zaman açılacak? Bakanlık normalleşme ile ilgili genelge yayınladı

Dişçiler açık mı? Dişçiler ne zaman açılacak? Bakanlık normalleşme ile ilgili genelge yayınladı

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hizmetlerine ara verilen ya da kısıtlanan kurumlarla ilgili genelge yayınladı. Bu süreçte faaliyetleri geçici olarak durdurulanlardan biri de diş hastaneleriydi. Normalleşme ile ilgili yayımlanan genelgenin ardından, ‘Dişçiler ne zaman açılacak?’ sorusu da kullanıcılar tarafından sorgulanmaya başlandı…

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kahvehane gibi işletmeler ile, plajlar, mesire alanları,1 Haziran tarihinden itibaren belirli şartlar ışığında yeniden hizmete açıldı. Mart ayından beri kapalı olan ve buralarda işi olan vatandaşlarımız da dişçilerin ne zaman açılıp, bu konuda hayatın ne zaman normale döneceğini öğrenmek istiyor…

1 HAZİRAN'DA AÇILAN YERLER

Birçok kurum, kuruluş, işletme ve dükkân, 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla normalleşme sürecinde bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştı. İçişleri Bakanlığı, restoran, lokanta, kafe gibi iş yerleri, piknik, park alanları, giyim pazarları, mesire yerleri" ile ilgili 81 il valiliğine genelge göndermişti.

Diş hekimlerinin ne zaman açılacağına dair bilgiler paylaşıldıkça, yine ilk olarak KARAR.com’da yer alacak…

Genelgede, 1 Haziran tarihi itibarıyla geçerli olacak kararlar şu şekilde:

- Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan restoran, lokanta, pastane, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri (okey, iskambil, nargile satışları, tavla oyunları ile direkt olarak temasa sebep olacak biçimde dans ve oyun vesilesiyle yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'ye dek hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi tutulmayacak.

- Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve mesire ve ören yerleri, piknik alanları ile sahil bantlarında (plajlar) spor, piknik, gezi, yürüyüş, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe koşullarına uyularak 1 Haziran tarihi itibarıyla başlanacak.

- Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan kaplıca, yüzme havuzu, sauna, hamam, SPA merkezleri gibi işletmeler, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren belirlenen koşullar kapsamında saat 22.00'ye kadar, spor merkezleri ve tesisleri 24.00'e kadar hizmet vermeye başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN