Diyabet hastalarına müjde! Akıllı saatler şekeri ölçecek

Diyabet hastalarına müjde! Akıllı saatler şekeri ölçecek

G.Kore merkezli teknoloji firması Samsung, yeni ürettiği akıllı saat modellerinde diyabet izleme özelliği olacağını duyurdu. Bu sayede diyabetli hastaların günlük kan şekeri seviyelerini takip etmesi kolaylaşacak.

G.Kore merkezli teknoloji firması Samsung, yeni ürettiği akıllı saat modellerinde diyabet izleme özelliği olacağını duyurdu.

Kore ETNews’in haberine göre Samsung, akıllı saat modelleri Galaxy Watch 4 veya Galaxy Watch Active 3’e kan şekeri izleme özelliği ekleyeceğini açıkladı. Bu yenilik sayesinde diyabetli hastaların günlük kan şekeri seviyelerini takip etmesi daha da kolaylaşacak.

Firmanın geliştirdiği optik bir sensör sayesinde de hastalardan kan alma ihtiyacının ortadan kalkacağı bildirildi.

Öte yandan Samsung bir süredir kan şekeri takibi için non-invasive (yayılım göstermeyen ) teknikler üzerinde çalıştığını belirtirken ‘Raman spektroskopisi’ adı verilen bir yöntem kullanarak kan şekeri seviyelerini kolayca izleyebildiklerini açıkladı. Bu işlemde, kimyasal bileşimi tanımlamak için lazer cihazı kullanılıyor 

20 SANİYEDE KAN ŞEKERİ SONUCU 

Samsung’un kullandığı benzer bir yöntemle kan şekeri sonucu veren akıllı bir saat tanıtıldı. Quantum Operations adlı girişimçi bir Japon firma tarafından yapılan saat,  20 saniyede kan şekerini ölçüyor.

Samsung’un akıllı saatlere getirdiği bu özellik sayesinde yeni bir satış rekoruna ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN