Diyarbakır’da ‘Çocuğun gözünden dünya’ projesi

Diyarbakır’da ‘Çocuğun gözünden dünya’ projesi

Diyarbakır’da İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (Sohram-Der) ile Barselona ve Madrid üniversitelerinden iki akademisyenin yürüttüğü, “Çocuğun gözünden dünya” adlı fotoğraf projesi çerçevesinde çekilen fotoğraflar, çeşitli yerlerde sergilenip, kitap haline getirilecek

Sohram-Der Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, Türkiye’nin savaş, terör ve şiddet gibi konularla olumsuz yansıtılan imajını kırmak için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Projeyi Sohram-Der’in, Barselona ve Madrid üniversitelerinden iki akademisyenle birlikte hazırladığını anlatan Binbay, “Gelen akademisyenlerimizden Estella De Castro ve Tatiana Diniz fotoğraf makineleri getirip, çocuklarla bir konu üzerinde anlaşarak o konuda çocukların istedikleri veya kendi hayal dünyalarında oluşturdukları imajları fotoğraf makineleri ile çekip üniversite tarafından kitap ve sergiye dönüştürecek. Çocuğun dünyaya nasıl baktığını anlatan sergiler düzenleyecekler. Böylece hem ülkemizin buradaki imajını dünyaya yansımasını hem de ülkemizin olumsuz yansıtılan imajını kırmak için böyle bir program başlatmış olduk” dedi.Derneklerinin uzun yıllardır mültecilere yönelik çalışmalar yaptığını dile getiren Binbay, “Özellikle mültecilerin bebeklerine haftada 4 litre süt ve elbise dağıtıyoruz, psikoterapi hizmeti veriyoruz. Elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda hayır sahiplerinin ve duyarlı insanların da bizlere katkıda bulunmalarını diliyoruz. Sohram burada muhtaç olan herkes için vardır. İşkence mağdurları, aile içi şiddet görmüş, yaşamın sorunlarından bulanmış insanlar için vardır. ‘İnsanım ama bir desteğe ihtiyacım var’ diyen herkes için Sohram hizmet vermeye hazırdır” diye konuştu.Estella De Castro, “Çocuk Gözüyle Dünya fotoğraf programını uygulamak için buradayız. Bir yıla yakın süredir bu projeyi hazırlıyoruz. Burada olmamızın sebebi bu projeyi çocuklar ve Sohram ile gerçekleştirmek. Benim için fotoğrafçılık dünyayı hissetmek ve yansıtmak eylemi olduğu için çok mutluyum. Çekilen fotoğrafla duygularımızı yansıttığımız taktirde dünyadaki adaletsizliğe karşı ciddi ve güçlü mücadelenin olacağına inanıyorum. Özellikle savaş mağduru mülteci çocuklarla yaptığım bu fotoğraf sergisinin dünyadaki güçlü devletlerin o ülkede uyguladıkları adaletsizliğin yansımasını en güçlü şekilde yapacağıma inanıyorum” ifadelerinde bulundu.Tatiana Diniz ise, “Ben Antropoloğum, Estella’ya bu projede yardımcı oluyorum. Türkiye’ye geldiğim için mutluyum, buradan aldığım haberler gibi değil burası çok güzel ve sakin bir ülke” dedi.

DİYARBAKIR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN