"Ebeler eli öpülesi vefakar insanlarımızdır"

"Ebeler eli öpülesi vefakar insanlarımızdır"

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada ebelerin eli öpülesi vefakar insanlar olduklarını söyledi

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, ebeliğin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu ve tüm kültürlerde insanın doğumunu gerçekleştirdiği için de kutsal kabul edildiğini kaydetti. Ensarioğlu, "Elbette bu durum bizim toplumumuz için de geçerlidir. Öyle ki bizim medeniyetimizde ebeye gösterilen hürmet, anneye gösterilen hürmetten ayrı tutulmamıştır. Doğum öncesinde annelere uzattıkları yardım elini, doğan bebekle birlikte zirveye taşıyan ebelerimiz; bilgileriyle, tecrübeleriyle, fedakarlıklarıyla nesillerimizin sağlıklı olmasında büyük pay sahibidirler. Kısacası ebelerimiz, bizleri bu dünyada en başta şefkatle kucaklayıp misafir eden, eli öpülesi vefakar insanlarımızdır. Tüm bunlara karşın kutsal mesleklerini icra ederken, birtakım sorun ve ihtiyaçlarla boğuştuklarını da unutmamamız gerekir. Bunların en başında ebelik, tüm sağlık çalışanları gibi aşırı hassasiyet gerektiren bir meslek olmasına rağmen ülkemizde ne yazık ki aşırı iş yükü sorunuyla ezilmektedir. Bu yükün azaltılması için Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda bazı adımlar attığı doğrudur. Ancak geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle ebelik, Türkiye’de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olmayı sürdürmektedir. Bu açık bir an önce giderilerek ebelerimiz yoğun iş yükünden kurtulmalıdır. Böylece kutsal mesleklerini daha üstün moral ve motivasyonla yürüteceklerdir. Sağlık hizmetlerinin fedakar emekçisi ebelerimizin; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konularında da birtakım sorunları bulunmaktadır. Örneğin, çalıştıkları kurumlarda meslekleri ile örtüşmeyen bazı görevleri yapmaya zorlanmaktadırlar.Tüm hekim dışı personel gibi ebelerimizin yaşadığı döner sermaye ek ödeme adaletsizliği de bir an önce giderilmelidir. Mesleğinde ilerlemesi ve uzmanlaşması noktasında gerekli eğitim imkanları sağlanmalıdır" diye konuştu.Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, şiddeti hak olarak gören çevrelerin saldırganlıklarını önleyecek, ebelerin ve tüm sağlık çalışanlarına güven içinde çalışma ortamları sağlayacak yeterlilikte yasal ve fiziksel önlemler alınması gerektiğini de söyledi. Ensarioğlu, "Ebelerimizi, çalışma hayatlarının yoğunluğu ile aile sorumlulukları arasında sıkışmaktan kurtaracak tedbirler alınmalı; bu çerçevede onlara 24 saat kreş hizmeti imkanı sağlanmalıdır. Sağlık-Sen, ebelerimizin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması noktasında yürüttüğü sendikal mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecektir.Bu düşüncelerle tüm ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı kutluyor gerek mesleki yaşamlarında gerekse sosyal yaşamlarından huzur ve mutluluklar diliyoruz" dedi.

DİYARBAKIR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN