Dolar sakin, euro hafif yükselişte

Dolar sakin, euro hafif yükselişte

Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararını beklerken, dolar/TL hafta başından bu yana 7,65 civarındaki seyrini koruyor. Euro/TL ise 6 günlük düşüş serisinin ardından bugün ibreyi yukarı çevirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB)yarın açıklayacağı faiz kararına odaklanan yurt içi piyasalarda, dolar/TL'de yatay bir bekleyiş hakim. Hafta başında dünya piyasalarıyla birlikte yaşanan dalgalanmaya rağmen Türk Lirası, dolar karşısında 3. günde de 7,65'ler düzeyinde kalmayı sürdürüyor.

EURO HAFİF YÜKSELİŞTE

Üst üste 6 gündür devam eden düşüşün ardından 9,30'un da altını gören euro/TL'de bu sabah ise hafif yukarı seyir mevcut. Eur/TL 9,34'lerden işlem görüyor.

FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın yarınki toplantısında fiyat istikrarı vurgusu yapılacağını, ek sıkılaştırma adımı atılacağını tahmin ediyor. Faiz artışına yönelik beklentiler ise 75 baz puan ile 200 baz puan aralığında değişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN