Dolar ve euro yatay seyirde, altın yeniden rekora koşuyor!

Dolar ve euro yatay seyirde, altın yeniden rekora koşuyor!

Serbest piyasada dolar ve euro yatay seyrini sürdürüyor. Bu sabah dolar 6,85 TL'den, euro ise 7,69 TL'den işlem görüyor. Altın fiyatlarında da yükseliş devam ediyor. Çeyrek altın 643 lira, Cumhuriyet altını ise 2 bin 561 liradan satılıyor.

Dolar/TL, geçen haftadan bu yana sıkıştığı 6,85'ten işlem görürken euro/TL 7,69'da yer alıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin ikinci dalga endişelerinin artmasıyla haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,80'in destek, 6,88'in direnç olarak öne çıktığını bildirdi.

Bugün yurt içinde Haziran ayı imalat verileri takip edilecekken yurt dışında piyasalar Euro bölgesinde Almanya'da açıklanacak Haziran ayı işsizlik rakamlarını ve AMB'de Panetta'nın yapacağı konuşmayı takip edecek.

ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçen haftadan bu yana 389-391 lira dar bandında işlem gören altının gram fiyatı hafta başından bu yana yükselişini sürdürüyor.

Gram altın 393 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 643 liradan, Cumhuriyet altını ise 2 bin 561 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise 1.784,13 dolar seviyesinde bulunuyor.

SON 8 YILIN EN YÜKSEK SEVİYELERİNDE

Analistler, Kovid-19 salgınında ikinci dalga endişelerinin ve merkez bankalarının genişleyici tutumunun altının ons fiyatını son 8 yılın en yüksek seviyelerinde tutmaya devam ettiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 380-395 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN