Dolar/TL kuru 7,33 lira seviyelerinde | Piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL kuru 7,33 lira seviyelerinde | Piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Serbest piyasada günün ilk rakamları belli oldu, dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? Dolar/TL kuru güne 7,33 lira, euro/TL kuru ise 8,73 lira seviyelerinde başladı. Küresel piyasalar, geçen hafta açıklanan Fed'nin yeni politika stratejisi ile pozitif görünümünü korurken, bugün yurt içinde açıklanacak GSYH verisi takip edilecek.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,3350 liradan, avro 8,7340 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 7,3330 liradan alınan dolar, 7,3350 liradan satılıyor. 8,7320 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 8,7340 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3400 lira, avronun satış fiyatı ise 8,7170 lira olmuştu.

PİYASALARDA NELER TAKİP EDİLECEK?

Küresel piyasalar, geçen hafta açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni politika stratejisi ile pozitif görünümünü korurken, bugün yurt içinde açıklanacak GSYH verisi takip edilecek.

Bugün yurt içinde 2. çeyrek GSYH, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ile ABD'de Dallas Fed imalat endeksinin takip edileceğini belirten analistler, bu hafta ise yarın dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI, cuma günü ABD istihdam raporu ve perşembe günü yurt içinde Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) veri takviminde öne çıktığını kaydetti.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, GSYH'nin 2. çeyrekte yüzde 11 daralmasını bekliyor. Ekonomistlerin 2020 yılı GSYH beklentilerinin ortalaması ise yüzde eksi 1,8 olarak gerçekleşti. Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyümüştü.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Türkiye, temmuz ayı dış ticaret istatistikleri

10.00 Türkiye, 2. çeyrek GSYH

15.00 Almanya, ağustos ayı TÜFE

17.00 ABD, ağustos ayı Dallas Fed imalat endeksi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN