Donald Trump muhabirden maskesini çıkarmasını istedi

Donald Trump muhabirden maskesini çıkarmasını istedi

Koronavirüs salgınının en fazla hissedildiği yer olan ABD'de Başkan Donald Trump basın toplantısı sırasında kendisine soru sormak isteyen bir muhabirin maskesini çıkarmasını istedi.

Koronavirüs dünya genelinde can almayı sürdürürken, salgına karşı en önemli korunma silahı maske ve sosyal mesafe. Vaka ve ölü sayılarıyla salgının merkez üssü haline gelen ABD’de bu iki kuralı en çok ihlal edenlerden biri de Başkan Donald Trump.

Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenleyen Trump, hayatını kaybeden ABD askerlerine hakaret ettiği iddialarıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Reuters’ın Beyaz Saray muhabiri Jeff Mason, söz konusu iddialarla ilgili soru için söz alırken, Başkan Trump araya girerek muhabiri susturdu.

"MASKENİ ÇIKAR"

Maske nedeniyle Mason’ı duymakta güçlük çeken Trump, “Onu çıkarman gerek. Sadece çıkar. Ne kadar uzaktasın? Eğer çıkarırsan çok daha kolay olacak” ifadelerini kullandı. Trump’ın talebi karşısında bir süre donup kalan Mason, “Daha sesli konuşacağım. Şu an daha iyi mi?” diyerek maskeyi çıkarmayı reddetti. O noktada üstelemeyi bırakan Trump ise “Evet, daha iyi” diyerek karşılık verdi.

Ardından sorusuna geçen Mason, “Sayın Başkan, bazı insanlar sizin John McCain’le ilgili söyledikleriniz yüzünden Atlantic hikayesiyle ilgili iddiaları reddetmenize inanmakta güçlük çekiyor. Bunu anlıyor musunuz?” dedi.

Trump ise soruya, “Hayır anlamıyorum. Ben her zaman John McCain’in karşısında oldum. John McCain savaşları severdi. Ben herkesten daha iyi bir savaşçı olacağım. Ancak biz savaştığımızda onları yeneceğiz” diye yanıt verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN