Donald Trump'tan tehdit: Türkiye ekonomisini yok ederim

Donald Trump'tan tehdit: Türkiye ekonomisini yok ederim

Suriye'ye harekat için yeşil ışık yakan ABD Başkanı Donald Trump yeni bir açılama yaptı. Trump, "Türkiye verdiği sözü tutmazsa Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim" tehdidinde bulundu.

Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  

 "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)" ifadelerini kullandı. 

(Türkiye'nin) Avrupa ve diğerleri ile birlikte, yakalanan IŞİD'lileri ve ailelerini gözetmeleri gerekiyor. ABD, IŞİD'in yüzde 100'ünün yakalanması da dahil olmak üzere, beklenenden çok daha fazlasını yaptı. Şimdi bölgedeki diğerlerinin kendi bölgelerini korumalarının zamanı geldi.

19-10/07/sdjbd.png

Trump, sabah saatlerinde ise ABD askerlerinin Suriye sınırından çekilmesi konusunda "Bu sonu olmayan saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi" ifadesini kullanmıştı. 

TEHDİT GELDİ DOLAR ANİ YÜKSELDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehditlerinin ardından Dolar/TL 5,8177 seviyesine çıktı.

Dolar/TL, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" şeklindeki mesajının ardından gün boyunca sürdürdüğü yükselişini tırmandırarak 5.81 seviyesine dayandı.
 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN