DSÖ'den eleştirilere cevap: Gece gündüz çalıştık

DSÖ'den eleştirilere cevap: Gece gündüz çalıştık

Koronavirüs karşısındaki ilk tepkisi nedeniyle eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü'nden cevap geldi. Genel Sekreter Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Dünya Sağlık Örgütü gece ve gündüz her üç kademede de salgınla mücadeleyi koordine etmek için çalıştı. DSÖ teknik destek sağladı, siyasi birlikteliği kuvvetlendirmeye çalıştı, kaynakları aktarmaya ve koordine etmeye odaklandı ve daha birçok şey yaptı" dedi.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nden son dönemde artan eleştirilere yanıt geldi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü DSÖ Yönetim Kurulu’nda bir açıklama yaptı. Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Dünya Sağlık Örgütü, zamanında müdahale etmedi ve Çin’in etkisinde kaldı. DSÖ’nün Çin’den bağımsızlığını ilan etmesi gerek” sözlerine yanıt veren Genel Sekreter Tedros Adhanom Ghebreyesus, kurumun bugüne kadar çok çalıştığını söyledi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK"

Tedros, “Dünya Sağlık Örgütü gece ve gündüz her üç kademede de salgınla mücadeleyi koordine etmek için çalıştı. DSÖ teknik destek sağladı, siyasi birlikteliği kuvvetlendirmeye çalıştı, kaynakları aktarmaya ve koordine etmeye odaklandı ve daha birçok şey yaptı” dedi.

3 saat süren sanal toplantıda Tedros 34 kişilik yönetim kuruluna Dünya Sağlık Örgütü’nün bugüne kadar Covid-19’la mücadeleye 800 milyon dolar harcandığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN