14 yıldır dinmeyen acı: Beslan Katliamı

14 yıldır dinmeyen acı: Beslan Katliamı

Eylül 2004'te Rusya'nın Beslan şehrinde gerçekleşen ve 400 kadar kişinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin ise yaralandığı Beslan Katliamı'nın 14'üncü yıldönümünde mağdurların yakınları tarafından anıldı.

1 Eylül tarihinde Çeçen lider Şamil Basayev'in emriyle gerçekleştirilen eylemde üç gün rehin tututal yaklaşık bin kişi, Rus güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kurtarılmıştı. Fakat operasyon sırasında yüksek tahrikli basınç bombaları ve ağır silahlar kullanan Ruslar, çok sayıda rehinenin ölümüne yol açmıştı.

18-09/04/ed38bdc687d1e23a742e011d1f883731.jpg

İki grup arasında gerçekleşen çatışmalarda 186'sı çocuk 400'ü aşkın kişi bomba sebebiyle yıkılan binanın altında can verdi. Nisan 2017'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi okul kuşatmasında 'Rusya'nın ciddi hatalar yaptığına' karar verip sağ kurtulanların ailelerine 3 milyon avro tazminat ödemesini hükmetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN