15 fil ortalığı birbirine kattı: Aylar geçti, binlerce yol kat ettiler

15 fil ortalığı birbirine kattı: Aylar geçti, binlerce yol kat ettiler

Çin'de Nisan ayında doğal hayatı koruma parkından kaçan 15 fil, ortalığı birbirine kattı. 500 kilometrelik yol kat eden ve mısır tarlalarındaki ekinleri yiyerek 560 hektarlık araziye zarar veren filler, 7 milyon nüfuslu Kunming kentine yaklaştı. Sürünün doğal koruma alanından neden ayrılığı henüz bilinmiyor.

Çin'in güneybatısındaki doğal koruma alanından 500 kilometre uzaklaşan 15 fil, Kunming kentine doğru yaklaştı.

YOLLAR KAPATILDI, BARİYERLER KONDU

Xinhua ajansının haberine göre, fil sürüsünün, 7 milyon nüfuslu Kunming kentine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Yetkililer, fillerin yoğun nüfuslu kentlere girmesini engellemek için yolların kapatıldığını ve bariyerler kurulduğunu açıkladı.

"FİLLERİN EN UZUN GÖÇÜ"

Fillerin yolculuğunun insansız hava araçlarıyla takip edildiği belirtildi. Yetkili Chen Mingyong, bu kaçışın Çin'de fillerin en uzun mesafeli göçü olduğunu vurguladı.

"1,1 MİLYON DOLAR ZARAR VERDİLER"

Sputnik'te yer alan habere göre de fillerin, firar ettikleri günden bu yana 500 kilometre yol gittikleri, rotaları üzerindeki mısır tarlalarındaki ekinlerin tamamını yedikleri ve 56 hektarlık tarım alanına zarar verdikleri belirtildi.

Çin devlet televizyonu CCTV de fillerin verdiği zararın değerinin yaklaşık 1,1 milyon dolar olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN