2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba için 60 bin kişi tahliye ediliyor

2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba için 60 bin kişi tahliye ediliyor

Almanya’nın Frankfurt kentinde bir inşaat çalışması sırasında İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulundu. Bombanın etkisiz hale getirilmesi için pazar günü 60 binin üzerinde kişinin evlerinden tahliye edilmesi planlanıyor.

İngiliz savaş uçaklarının attığı türden 1,8 tonluk bomba önceki gün bulundu. Kent belediye meclisi üyesi Markus Frank, bombanın 1,4 tonluk patlayıcı içerdiğini söyledi.

Frank, 4 saat sürmesi beklenen etkisiz hale getirme çalışmaları öncesinde bombanın etrafındaki 1,5 kilometrelik alanın tahliye edilmesinin gerekeceğini belirtti.

Savaşın sona ermesinin üzerinden 70’i aşkın yıl geçse de bu tür operasyonlara sıkça rastlanıyor ancak bu büyüklükte bir tahliyenin ilk olduğu belirtiliyor. Mayıs ayında da Hannover’de 50 bin civarında kişi yine bir bombayı etkisiz hale getirme sırasında geçici olarak evlerini terketmek zorunda kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN