2 Fransız komandosu operasyonda hayatını kaybetti

2 Fransız komandosu operasyonda hayatını kaybetti

Benin'de teröristlerce esir alınan 4 kişiyi kurtarma operasyonuna katılan 2 Fransız komandosu hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkesi Benin’de 1 Mayıs günü teröristlerce esir alınan 4 Fransız turistin kurtarma çalışmaları sırasında 2 Fransız asker hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkesi Benin’de esir alınan turistleri kurtarma çalışmaları esnasında Burkina Faso’da Cedric de Pierrepont ve Alain Bertoncello adlı iki Fransız komando asker hayatını kaybetti. Benin’de 1 Mayıs günü teröristlerce esir alınan Fransız turist Patrick Picque ve Laurent Lassimouillas ile kimliği bilinmeyen iki diğer esire kurtarma operasyonu yapan Fransız askeri kuvvetleri Cuma sabahı operasyon sırasında 2 komandosunu kaybetti. Kurtarılan 4 esirin iyi olduğu bildirilirken Cedric de Pierrepont ve Alain Bertoncello isminde iki komandonun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Konu ile alakalı basın bildirisi yayınlayan Savunma Bakanlığı “İki deniz komandosu Cedric de Pierrepont ve Alain Bertoncello özgürlüklerine kavuşturdukları 4 esiri kurtarmak için hayatlarını kurban ettiler” açıklamasını yaptı.

Twitter’dan paylaşım yapan Savunma Bakanı Florence Parly, “Bu gece Burkina Faso’da Fransa için ölen komandolar hayatlarını özgürlüğüne kavuşan 4 esiri kurtarmak için kurban etti. Tüm düşüncelerim ailelerini ve görev arkadaşları için. Ulusumuz cesaretleri önünde eğiliyor” ifadesinde bulundu.

DIŞ HABERLER/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN