2019 Nobel Top Ödülünü kim kazandı? William Kaelin, Peter Ratcliffe ve Gregg Semenza kimdir?

2019 Nobel Top Ödülünü kim kazandı? William Kaelin, Peter Ratcliffe ve Gregg Semenza kimdir?

2019 Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan Gregg L Semenza, Sir Peter J. Ratcliffe ve William G. Kaelin'in kim olduğu merak ediliyor. Hücrelerin oksijen yetersizliğine uyum sağlamasına yönelik çalışmaları nedeniyle ödül kazanan üç doktorun kısa biyografilerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2019 Nobel Tıp Ödülü bilim insanları Gregg L Semenza, Sir Peter J. Ratcliffe ve William G. Kaelin'e verildi. Ödül üç doktorun, hücrelerin oksijen yetersizliğine uyum sağlamasına yönelik çalışmalarıyla ortak olarak verildi.

WILLIAM G. KAELIN KİMDİR?

2019 Nobel Tıp Ödülü’nü kazananlardan biri olan William Kaelin’in kim olduğu merak ediliyor. Nobel almaya hak kazanan William Kaelin kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

William Kaelin 1957 yılında ABD’de doğdu. Nobel Tıp Ödülü alan William Kaelin’in hayatı tıp alanında geçti.

Harward Üniversitesi’nde tıp prefosörü olan William Kaelin, Fizyoloji veya Tıpta 2019 Nobel ödülü sahibi ve 2016'da Temel Tıbbi Araştırma Lasker Ödülü'nü aldı.

Ayrıca 2016 ASCO Onkoloji Bilimi Ödülü ve 2016 AACR Prenses Takamatsu Ödülü'nü kazandı.

William Kaelin 2019 yılında Nobel Tıp Ödülünü kazanan 3 kişiden biridir.

19-10/07/william-kaelin.jpg

PETER J. RATCLIFFE KİMDİR?

Sir Peter John Ratcliffe FRS, hipoksiye hücresel reaksiyonlarla ilgili çalışmaları ile tanınan bir İngiliz doktor ve hücre ve moleküler biyologdur.

19-10/07/peter.jpg

GREGG L. SEMENZA KİMDİR?

Gregg L. Semenza, John Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde pediatri, radyasyon onkolojisi, biyolojik kimya, tıp ve onkoloji profesörüdür. Hücre Mühendisliği Enstitüsü'nde vasküler programın direktörlüğünü yürütmektedir. Temel Tıbbi Araştırmalar için Lasker Ödülü'nün 2016 alıcısıdır.

19-10/07/gregg-semenza.jpg

19-10/07/nobel.jpg

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN