7 bebeği öldürmekle suçlanıyor! Cani hemşirenin tuttuğu notlar şoke etti

7 bebeği öldürmekle suçlanıyor! Cani hemşirenin tuttuğu notlar şoke etti

İngiltere'nin Chester kentinde bir hemşire, 5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek suçuyla yargılanıyor. Ayrıca hemşirenin yine beş erkek ve beş kız çocuğunun daha hayatına kastettiği iddiasıyla suçlanan hemşire Lucy Letby'nin notları bulundu. Bulunan notları ise şoke etti.

İngiltere'nin Chester kentinde hemşirelik yapan Lucy Letby, yedi bebeği öldürme suçunun yanında, Haziran 2015 ve Haziran 2016 tarihleri arasında 10 bebeği daha öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanıyor. Countess of Chester hastanesinde görev yapan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby'in tuttuğu notlar ortaya çıktı.

5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs etme dahil toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi'ne çıkmıştı. Bebekleri, insülin ile hava enjekte ederek öldüren ve öldürmeye teşebbüs eden Letby'nin notları şoke etti. Savcı Nick Johnson KC tarafından mahkemeye sunulan notlarda, "Yaşamayı haketmiyorum. Onları bir amaç uğruna öldürdüm çünkü onları koruyacak kadar iyi değilim", "Ben çok kötü bir insanım", "Hiçbir kelime yok", "Umut", "Panik", "Korku", "Nefes alamıyorum" gibi ifadelerin yer aldığı görüldü.

BEBEKLERE HAVA ENJEKTE EDİLMİŞTİ

Savcı Johnson, bebeklere bazı zamanlarda hava ve insülin enjekte edildiğini veya fazla sütle beslendiklerini de söylemişti. Mahkeme salonundaki jüri üyelerine, iddia edilen olayların gerçekleştiği zaman aralığındaki görevli hemşirelerin listesine gösteren Johnson, "Genel olarak bakarsanız, tablonun apaçık ortada olduğunu söylüyoruz. Bu bir eleme süreci. Bu vakadaki olayların çoğu gece nöbetlerinde meydana geldi. Fakat, Lebty gündüz vardiyasına geçtiğinde ölümler bu zaman aralığına kaydı. Hastanedeki 17 çocuğun durumu kötüleştiğinde görevli olarak Letby vardı" ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Johnson ayrıca, hemşire Letby'nin bazı bebekleri 3 sefer öldürmeye çalıştığını fakat bunu başaramadığını da sözlerine eklemişti.

BEBEKLERİN AİLELERİNİ SOSYAL MEDYADAN ARAŞTIRMIŞTI

Polis kayıtlarında, hemşire Letby'nin hayatını kaybeden bebeklerin ailelerini sosyal medyadan araştırdığının da yer aldığını söyleyen Johnson, "Letby'nin, çocukların ailelerine olan ilgisi, deliller ortaya çıktıkça davanın bir başka yanını da ortaya koyuyor. Bunun alışılmadık bir ilgi olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan, hemşire Letby, haklarındaki suçlamaları reddederken, davanın 6 ay kadar sürebileceği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN