90 yaşındaki bürokrata hapis cezası

90 yaşındaki bürokrata hapis cezası

Japonya'da eski Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bürokratı İizuka Kozo'ya karıştığı trafik kazası nedeniyle 5 yıl hapis cezası verildi.

Tokyo Bölge Mahkemesi, 2 yıl önce yaşanan kazada, Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığında eski Sanayi Bilimleri ve Teknoloji Ajansı Genel Müdür İizuka Kozo'nun hatayla fren yerine gaza basması nedeniyle bir kadın ve çocuğun ölmesine sebebiyet vermesi nedeniyle 5 yıl hapis cezası verdiğini açıkladı. Kazada 9 kişi de yaralanmıştı.

Karara göre İizuka, Nisan 2019'da Tokyo'nun İkebukuro bölgesinde sürüş sırasında fren yerine gaza 10 saniye süreyle dokunarak kırmızı ışığı ihlal etti.

İizuka'nın aracı, o sırada kızı Riko'yu taşıyan ve yaya yolundan bisikletiyle geçen 31 yaşındaki Matsunaga Mana'ya çarparak öldürdü.

Kazada araç içerisinde İizuka'nın eşinin de bulunduğu 9 kişi ağır yaralanmıştı.

Hüküm açıklayan Heyet Başkanı Hakim Şimotsu Kenji, İizuka'ya yönelik "Sorumluluğunuzu ve ihmalinizi kabul etmenizi ve matem tutan aileden içten özür dilemenizi ümit ediyorum." dedi.

Karar duruşmasına tekerlekli sandalye ile katılan 90 yaşındaki İizuka, aracın mekanik arıza sebebiyle kontrol dışına çıktığını ileri sürerek suçsuz olduğunu savundu.

Mahkeme kararda, "araca yönelik bir anormalliğin bulunmadığı ve işlev bozukluğunu ispatlayacak bir durumun olmadığını" bildirdi.

Eşini ve çocuğunu kazada yitiren Matsunaga Takuya, duruşma sonrası konuşmasında, mahkemenin İizuka'yı aklamadığı hükmün "sıkıntısını hafiflettiğini" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN