AB Komisyonu başkanı duyurdu: Düşük gelirli ülkelere aşı bağışı yapılacak

AB Komisyonu başkanı duyurdu: Düşük gelirli ülkelere aşı bağışı yapılacak

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, gelecek yılın ortasına kadar düşük gelirli ülkelere 200 milyon doz daha bağışta bulunacağını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Strasbourg'da Avrupa Parlamentosu'nda koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ilikin değerlendirmelerde bulundu.

Von der Leyen, küresel olarak uygulanan aşı dozlarının yüzde 1'inden daha azının düşük gelirli ülkelerde uygulandığını hatırlatarak, AB'nin pandemideki ilk önceliğinin küresel aşılamayı hızlandırmak olduğunu vurguladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı, gelecek yılın ortasına kadar düşük gelirli ülkelere 200 milyon doz daha bağışta bulunacağını duyurdu.

Komisyon Başkanı ayrıca, AB üye ülkelerindeki aşı oranları arasında "endişe verici farklılıklar" gördüğünü ve bloğun daha fazla başlangıç ​​ve destekleyici aşıyı kapsayacak şekilde 1,8 milyar daha fazla aşı dozu sağladığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN